José Martí pren les regnes de la nova Diputació de Castelló

José Martí, Castellón

El ple ha tingut lloc en Saló de Recepcions de la Diputació, en el qual després de diverses hores de sessió, el nou president ha jurat el càrrec i ha promès “diàleg, empatia i coneixement de l’altre”

L’alcalde socialista de Suera, José Martí, ha sigut elegit aquest divendres per majoria absoluta president de la Diputació de Castelló i investit en el Ple de constitució de la corporació provincial, reemplaçant així a Javier Moliner i posant fi a 27 anys de mandat ininterromput del PP.
El ple ha tingut lloc en Saló de Recepcions de la Diputació, en el qual després de diverses hores de sessió, el nou president ha jurat el càrrec i ha promès “diàleg, empatia i coneixement de l’altre”, assegurant que “són valors de la filosofia” que procurarà que formen part de la seua presidència.
Martí, catedràtic de Filosofia, professor i director de l’IES Penyagolosa i alcalde de Suera des de fa més d’una dècada, ha sigut elegit amb el vot dels catorze diputats de PSPV i Compromís, enfront dels onze vots del candidat del PP, Vicent Sales, i els dos de la portaveu de Ciutadans, Cristina Fernández.
“Avui arriba a la presidència un alcalde d’un xicotet poble d’interior i un socialdemòcrata”, ha assegurat Martí, que, acompanyant el seu discurs d’investidura amb referències filosòfiques i connotacions humorístiques, ha afegit: “Cerquem una diputació que siga útil i que oferisca serveis, ajudant els pobles i a les ciutats de la província amb un nou model que cerca un organisme intermunicipal, no supramunicipal”.
Ha aclarit que l’objectiu és aconseguir una institució “de concertació municipal més que de cooperació municipal”, ja que “els ajuntaments seran els protagonistes, la diputació estarà per a ajudar i portar avant els seus projectes”.
Per a Martí, el principal problema al qual s’ha d’enfrontar la nova diputació és al despoblament rural de les zones de l’interior, un problema que “la Generalitat i la Diputació ja han posat en la seua agenda i s’han començat a fer actuacions, però són necessàries moltes més, tant a nivell estatal com europeu”.
L’acte d’investidura ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, la subdelegada del Govern, Soledad Ten, el ja expresident de la Diputació Javier Moliner, la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, entre altres autoritats.
Els quatre partits que formaran la nova Diputació han volgut agrair la figura de Javier Moliner i la seua trajectòria, un “home enginyós, de talent i elegància” que “ha millorat les formes i la qualitat d’aquesta institució”, segons s’ha valorat d’ell aquest divendres.