La Generalitat demana 7 anys i 9 mesos de presó per a Camps per la Fórmula 1

L’expresident de la Generalitat, Francisco Camps.

L’Advocacia presenta acusació contra catorze persones, entre elles l’expresident de la Generalitat; l’exconseller d’Infraestructures Mario Flores i l’ex secretari autonòmic d’Infraestructures Victoriano Sánchez-Barcaiztegui

L’Advocacia de la Generalitat ha remès un escrit d’acusació al jutjat de València que investiga possibles irregularitats en construir-se el circuit urbà de Fórmula 1 on demana una condemna de 7 anys i 9 mesos per a Francisco Camps per malversació, prevaricació i tràfic d’influències.
Segons consta en el citat escrit, a l’extracte del qual ha tingut accés EFE, l’Advocacia presenta acusació contra catorze persones, entre elles l’expresident de la Generalitat; l’exconseller d’Infraestructures Mario Flores i l’ex secretari autonòmic d’Infraestructures Victoriano Sánchez-Barcaiztegui.
Aquesta acusació contrasta amb la posició de la Fiscalia Anticorrupció en aquesta causa, que recentment ha reclamat el sobreseïment al no observar evidències de delicte i en apuntar que, en el cas d’existir, estarien prescrits.
En l’acte d’incoació de procediment abreujat, la titular del Jutjat d’Instrucció número 17 de València va considerar que s’havia produït una actuació reprotxable penalment de quants, “capitanejats” porCamps, van participar en el procés “precipitat” i “al marge de la legalitat” perquè València acollira en l’estiu de 2008 el seu Primer Gran Premi deFórmula 1.
Això va portar al “dispendi de fons públics i a la despesa de més erari públic” al no haver-se fet un detallat planejament, segons aqueix acte.A més, atribueix a l’expresident un pla en el qual va implicar funcionaris, autoritats, personal de l’Ajuntament i de la Conselleria d’Infraestructures i empreses per a comptar amb un circuit de Fórmula 1 per al seu “rèdit personal” que va anunciar que tindria “cost zero”, quan va suposar 88’8 milions d’euros entre 2007 i 2017.
La petició concreta de presó per a Camps és de 7 anys i un dia de presó i 17 anys i 6 mesos d’inhabilitació per a ocupació o càrrec públic per malversació i prevaricació, a més de 9 mesos i un dia de presó per tràfic d’influències.
Per a Sánchez-Barcaiztegui i Flores es demanen 7 anys i un dia de presó i 17 anys i 6 mesos d’inhabilitació absoluta per un delicte continuat de malversació de cabals públics en concurs amb un delicte de prevaricació.
L’acusació es dirigeix contra altres onze persones, entre elles funcionaris de l’Administració autonòmica i directius d’empreses de la construcció.Entre ells figuren Rafael i Tomás Martínez Berna (condemnats per haver finançat de forma irregular les campanyes electorals del PP valencià dels anys 2007 i 2008), i José Mayor Orella, per als qui demana una condemna de 3 anys i 6 mesos.