La Policia investiga una campanya de hackejos a institucions públiques com l’UJI de Castelló

La Unitat d’Investigació Tecnològica de la Policia Nacional ha obert una investigació per a localitzar als autors d’una campanya orquestrada d’atacs informàtics als comptes de Twitter d’universitats i institucions públiques en els últims dies, com la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló.

Fonts policials han indicat a Efe que els agents ja han iniciat les perquisicions després de rebre diverses denúncies dels hackeos a comptes de Twitter, com és el cas de la Universitat Pública de Navarra, que va patir aquest dilluns un atac en aquesta xarxa social.

El seu perfil de Twitter -@UNavarra- va ser hackeado per a llançar missatges d’insults i amenaces de mort a l’alcalde de Pamplona, Enrique Maya.

El mateix va succeir entorn de les 19.30 hores del dilluns amb el compte de l’UJI amb missatges contra l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, que ha denunciat els fets.

Aquest dimarts, la víctima va ser el compte de Twitter del Servei Andalús d’Ocupació (@SAEmpleo_) emprat durant un temps per a abocar missatges en els quals s’amenaça de mort al president del PP, Pablo Casado i el perfil de Correus destinat a l’atenció al client.

“El nostre servei és un fem, però som experts en el transport de droga” va ser un dels missatges difosos en @CorreosAtiende.

Segons les fonts consultades, tot apunta al fet que darrere d’aquests actes hi ha un col·lectiu organitzat per a perpetrar-los.