Les startups de música i tecnologia, protagonistes d’un nou esdeveniment en el FIB 2019, impulsat per Llançadora i CEEI Castelló

La vocació de FIB Pro Startups és seleccionar, premiar i enfortir les iniciatives empresarials vinculades amb el sector de la música

La vint-i-cinquena edició del Festival Internacional de Benicàssim (FIB) acollirà com a novetat FIB Pro Startups, un esdeveniment impulsat per Llançadora, l’acceleradora creada per l’empresari Juan Roig, i CEEI Castelló amb la col·laboració de la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Benicàssim. Aquesta iniciativa sorgeix amb l’objectiu de promoure la indústria musical i de les arts creatives, i es desenvoluparà com a part de la programació del festival, que enguany se celebrarà del 18 al 21 de juliol a Benicàssim. Amb aquest motiu s’ha formalitzat en un conveni subscrit per Javier Moliner, president de la Diputació; Susana Marqués, alcaldessa de Benicàssim; Javier Jiménez, director general de Llançadora; Just Vellón, director de CEEI Castelló i Melvin John Benn, director general de Maraworld.

La vocació de FIB Pro Startups és seleccionar, premiar i enfortir les iniciatives empresarials vinculades amb el sector de la música, i adoptarà la forma d’una sèrie d’accions que reuniran artistes, empresaris innovadors, tecnòlegs i inversors. L’esdeveniment, que serà el 18 de juliol, està dirigit a startups de MusicTech, creative industries & innovative technologies i startups que aporten tecnologies transversals i noves solucions als festivals de música, se celebrarà entre Vila Elisa i el recinte del festival, per a fomentar la creació i el desenvolupament de projectes de MusicTech i crear un ecosistema genuí a la província de Castelló.

Així, en Vila Elisa tindran lloc tant una Startup Pitch Competition -davant un jurat d’inversors- com una taula redona de directius de grans empreses de la indústria, emprenedors i inversors, i finalment un Impact WorkShop, taller formatiu sobre l’impacte de les noves tecnologies en el MusicTech. Finalment, en la zona VIP del recinte del FIB es desenvoluparà FIB Startup Decelerator, una sessió de networking entre startups, inversors, empresaris, artistes i directius musicals.

FIB Pro Startups té el seu origen en la col·laboració Llançadora i CEEI Castelló, arran del Programa Òrbita d’acceleració empresarial, posat en marxa conjuntament per la Diputació i CEEI Castelló.