Rodríguez-Piñero: “No podem continuar mantenint una Unió Europea que no és una unió duanera”

· La candidata al Parlament Europeu assegura que aquesta “ha de ser la legislatura d’una Unió Europea forta i compromesa amb els interessos valencians”

· Rodríguez-Piñero assenyala com a necessària la “presència permanent a Brussel·les per a exercir la defensa dels nostres interessos i de les nostres indústries” i aconseguir més fons europeus

València, 15 de maig de 2019.- La candidata dels socialistes valencians al Parlament Europeu, Inmaculada Rodríguez Piñero, ha assegurat aquest dimecres després de reunir-se amb el comité executiu de la CEV (Confederació Empresarial Valenciana) que “aquesta ha de ser la legislatura d’una Unió Europea forta i compromesa amb els interessos valencians”. En aquest sentit ha afirmat que “tenim encara molt treball per davant per a atendre les necessitats d’alguns sectors, com el citrícola, que va més enllà dels interessos econòmics a ser una forma de vida i un sentiment identitari d’aquesta comunitat”. Per això ha apuntat que “cal actuar sobre tots els elements que afecten en la greu crisi que afecta el sector citrícola, una àrea d’actuació en la qual continuaré treballant al costat de la Generalitat, el Ministeri i el sector per a aconseguir una competència lleial”.

“No podem continuar mantenint una Unió Europea que no és una unió duanera, amb un aranzel comú però amb uns procediments d’inspecció, control i sanció diferents”, ha assenyalat la candidata socialista, qui ha apuntat que “per a aconseguir-ho necessitem cedir a Europa les competències”. Així, ha recordat que “igual que hem demostrat que la unitat dels grups polítics, la societat civil i els diferents governs ha convertit en realitat el Corredor Mediterrani, ara hem de lluitar per a aconseguir que la unió duanera siga una realitat perquè no entre per Rotterdam el que no acceptem a València”.

Així s’ha pronunciat l’eurodiputada socialista després de mantenir una reunió amb representants de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, CEV, als qui ha agraït la seua atenció “i la seua implicació en tot el que suposa Europa i en la vertebració de la societat civil a través de la defensa dels interessos valencians”. En aquest sentit ha destacat la importància d’haver aconseguit una Confederació Empresarial valenciana “perquè no podríem tenir un lobby si tinguérem tres organitzacions empresarials davant la Unió Europea”.

D’altra banda, Rodríguez Piñero ha assenyalat que “Europa no es pot quedar encaixonada entre els interessos de la Xina i els Estats Units, per això només una Unió Europea forta i amb una veu única, que guanye pes econòmic a escala global, podrem aconseguir que l’ordre internacional posat en perill per la política proteccionista i provocadora de Trump es puga combatre”. En aquest sentit ha recordat que la Unió Europea representa a 500 milions d’habitants, alguna cosa que no pot aconseguir cap país de forma aïllada, al mateix temps que ha apuntat que “hem demostrat la unitat de tots els estats membres enfront del Brexit per a evitar un efecte en cadena i ara hem d’aconseguir la unitat absoluta en la defensa dels interessos de la Unió enfront de la Xina, que no juga amb les mateixes regles que els altres”.

L’eurodiputada ha reclamat “una veu forta de la socialdemocràcia, perquè els socialistes som l’únic partit que té representació política en els 28 estats membre”, mentre ha incidit que “no tenim cap partit d’extrema dreta”.

FONS EUROPEUS

Respecte a l’arribada de fons europeus a les empreses, Rodríguez Piñero ha afirmat que “es tracta d’un tema fonamental per al qual és necessària una presència permanent de la defensa dels nostres interessos i de les nostres indústries a Brussel·les”. En aquest sentit ha remarcat que “és important estar quan és necessari influir, que és quan es decideixen les polítiques, com ho és tenir una maquinària administrativa a Espanya i en la Comunitat Valenciana pensada per a ser eficient al màxim en la captació de recursos europeus”. Així, ha posat com a exemple el programa de garantia juvenil i la maquinària posada en marxa per a poder captar els fons necessaris, al mateix temps que ha assenyalat que “la Comunitat Valenciana ha estat l’octava en l’èxit de l’aplicació dels programes als quals s’ha presentat i han estat centenars les petites i mitjanes empreses que han aconseguit accedir als fons per a donar suport a la innovació, però hem d’aspirar al fet que siguen centenars de milers”.

Per part seua, el president de la CEV, Salvador Navarro, ha destacat que “és molt important remarcar la necessitat de més i millor Europa, sobretot en la part econòmica i empresarial on davant conflictes com l’existent entre els EUA i la Xina no ens podem quedar al marge”. “Europa és molt important per al nostre futur”, ha apuntat, el temps que ha recordat que “ja hem estat en contacte permanent amb l’eurodiputada socialista durant aquests anys per a incidir en matèries com el corredor cantàbric-mediterrani i posicionar una connectivitat fonamental per als nostres ports amb els del nord i les connexions de l’entramat empresarial”. Finalment, ha assenyalat que “un repte que tenim com a comunitat és tenir posicionament propi a Brussel·les a través de la CEV“.

La entrada Rodríguez-Piñero: “No podem continuar mantenint una Unió Europea que no és una unió duanera” se publicó primero en pspvpsoe.