Ximo Puig: “Afrontem aquesta legislatura amb l’ànim i la convicció d’aprofundir en tot allò en el que hem avançat”

  • El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE destaca que “després de quatre anys de foscor, la Comunitat Valenciana s’ha normalitzat” i remarca que ara “cal avançar en justícia social i igualtat d’oportunitats des de la convivència”
  • El líder dels socialistes valencians assenyala que és de “normalitat democràtica” que “si hi ha una majoria progressista en Les Corts, hi haja una Taula de les Corts progressista”

València, 16 de maig de 2019.- El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha mostrat aquest dijous en la sessió constitutiva de les Corts Valencianes el seu “entusiasme, determinació i convicció que aquesta legislatura servirà per a aprofundir en tot allò en el que hem avançat aquests quatre anys de canvi en positiu que ha viscut la Comunitat Valenciana”. “Aquesta legislatura és fonamental per a aconseguir que aquesta siga una comunitat oberta, progressista i on tothom se senta en convivència, llibertat i igualtat”, ha expressat.

El dirigent socialista ha assenyalat que “després de quatre anys, la Comunitat Valenciana s’ha normalitzat després d’anys de foscor i ara es tracta d’avançar en la justícia social, la igualtat d’oportunitats i en què ningú es quede arrere des d’un escenari de diàleg i convivència”. En aquest sentit, ha ressaltat “el valor de la convivència, de l’acord entre tots i totes i que més enllà de les diferències trobem punts de trobada” perquè, en la seua opinió, “els valencians som gent d’acord, de pacte i hem de continuar fent-ho cada dia amb entusiasme, il·lusió i enorme responsabilitat”.

El president de la Generalitat ha assegurat que en aquesta X legislatura que hui comença els valencians i les valencianes “han d’esperar tindre un govern compromés amb la Comunitat Valenciana, un govern decent, que posarà per damunt de tot l’interés general” i ha assenyalat que espera “que hi haja un acord d’investidura i de govern al més prompte possible”.

Així mateix, ha remarcat que la jornada d’aquest dijous és fonamental perquè es constitueixen Les Corts i es tria la Mesa de l’hemicicle, un òrgan que “representa el que els ciutadans han decidit amb el seu vot i és que hi haja una majoria progressista”. “És una qüestió de normalitat democràtica, si hi ha majoria progressista en Les Corts, ha d’haver-hi majoria progressista en la Mesa de les Corts”, ha expressat al mateix temps que ha afegit que “no es pot generar una taula diferent en funció de cada situació o de si hi ha més o menys grups, això no és el parlamentarisme”.

Per això, ha volgut felicitar i donar l’enhorabona a tots els membres elegits pels diputats i diputades per a formar part de la Mesa de les Corts així com a tots els diputats i diputades “que tenen l’emocionant tasca de servir al poble valencià des del diàleg i l’acord perquè pactar no és trair”.

La entrada Ximo Puig: “Afrontem aquesta legislatura amb l’ànim i la convicció d’aprofundir en tot allò en el que hem avançat” se publicó primero en pspvpsoe.