El colesterol és una malaltia cada vegada més estesa

La vida sedentària i la falta de temps ha convertit el colesterol en una malaltia comuna que s’estén entre la població. No obstant això no val allò de “mal de molts, consol de ximples” ja que es tracta d’una malaltia perillosa que has de tractar com més prompte millor.

Aquests aliments t’ajudaran a reduir el colesterol en la teua sang.

Avena: L’avena conté fibra soluble que ajuda a reduir el colesterol LDL (“dolent”). Pots consumir-la en el desdejuni o agregada a batuts, però evita les opcions ensucrades.

Llegums: Els llegums com els fesols, les llentilles i els cigrons són riques en fibra i proteïnes. Ajuden a reduir el colesterol i són una excel·lent alternativa a la carn.

Anous: Les anous són una font de greixos saludables, incloent-hi àcids grassos omega-3. Consumir un grapat d’anous al dia pot ajudar a millorar els nivells de colesterol.

Peix blau: Els peixos com la tonyina, bonic, truita, sardina, anxova, areng, salmó, turbot, verat, peix espasa, palometa, carpa, sorell i anguila són rics en àcids grassos omega-3. Aquests àcids grassos són beneficiosos per a reduir el colesterol i promoure la salut del cor.

Oli d’oliva: L’oli d’oliva extra verge és un greix saludable que pot ajudar a disminuir el colesterol LDL i augmentar el colesterol HDL (“bo”). Usa-ho com a substitut d’altres olis menys saludables.

Alvocat: L’alvocat és un altre aliment que pot ajudar-te a reduir el colesterol LDL. A més, també proporciona fibra i altres nutrients beneficiosos per al cor.

Fruites cítriques: Les fruites cítriques com les taronges, les mandarines i les aranges són riques en fibra soluble i vitamina C, que poden ajudar a reduir els nivells de colesterol.

Vegetals de fulla verda: Les verdures de fulla verda, com els espinacs i la col arrissada, són baixes en calories i altes en fibra. També contenen esteroles vegetals que poden ajudar a disminuir el colesterol.

Soja i productes derivats: La soja conté proteïnes vegetals i fibra soluble que poden contribuir a reduir el colesterol. Pots incloure aliments com el tofu o la llet de soja en la teua dieta.

Cereals integrals: L’arròs integral, la quinoa i el blat integral, contenen fibra i altres nutrients que poden ajudar a reduir el colesterol. Tria productes integrals en lloc de refinats.

Recorda que aquests aliments poden ser part d’una dieta equilibrada i saludable, però és important consultar amb un professional de la salut o un nutricionista per a obtindre recomanacions específiques segons les teues necessitats i condicions mèdiques.