L’Autoritat Portuària ha qualificat estes xifres de “rècord” i ha afegit que podrien ser encara més encoratjadores durant la temporada de 2024

El port d’Alacant tancarà l’actual 2023 amb un rècord de creuers amb un total de 84 escales i quasi 200.000 passatgers, la qual cosa representa un 64 per cent més que l’any precedent.

Segons l’Autoritat Portuària d’Alacant, després dels anys postpandèmia en els quals es va patir una notable reducció del flux de passatgers, este 2023 ha suposat la confirmació de la recuperació i del seu creixement a l’alça respecte a un 2022 en el qual ja es van recuperar les xifres prepandèmia i, fins i tot, es van superar.

En concret i segons la previsió de tancament, enguany la ciutat rebrà un total de 84 escales el que es tradueix en més de 192.000 turistes, una dada que ha polvoritzat tant les dades de 2022, en els quals Alacant va registrar 59 escales i més de 117.000 creueristes, com els de 2019, quan es van comptabilitzar 43 escales i 63.000 viatgers.

L’Autoritat Portuària ha qualificat estes xifres de “rècord” i ha afegit que podrien ser encara més encoratjadores durant la temporada de 2024 perquè podrien arribar més de 100 vaixells amb prop de 220.000 persones.

Malgrat estos bons números, el patronat Provincial de Turisme i l’Associació pel Turisme de Creuers han començat la cerca de noves empreses navilieres que tinguen interés d’establir el seu port base en la terminal de creuers alacantina, sobretot després de la marxa a València del MSC Orchestra.

La marxa d’este vaixell deixa a la ciutat sense cap vaixell amb port base en Alacant, un fet que, des de l’empresa, assenyalen que és temporal i que respon a la inestabilitat geopolítica que ha causat la recrudescència del conflicte entre Israel i Palestina, i que ha causat una consegüent revisió d’itineraris dels diferents creuers que naveguen pel Mediterrani.

Amb l’objectiu de buidar dubtes, el director general de MSC Creuers a Espanya, Fernando Pacheco, ha remarcat el seu compromís amb Alacant i ha afirmat que la ciutat “s’ha convertit en un port clau”.

Des de l’Associació pel Turisme de Creuers, han assegurat que cada vaixell que sale des d’Alacant té una repercussió econòmica pròxima al milió d’euros per a la ciutat, entre serveis hostalers o despeses vàries. És per este motiu pel qual es busquen navilieres interessades a establir el seu port base en la ciutat i no tant augmentar el nombre d’escales, ja que la incidència econòmica és inferior.