Al voltant de la fira hi haurà xarrades d’experiències innovadores, activitats familiars, jocs infantils, música i ball en directe, entre altres coses

El proper cap de setmana 5 i 6 d’octubre torna la fira DINÀMICA a Albalat dels Sorells. La de 2019 serà la tercera edició d’una fira que pretén ser un altaveu d’experiències ambientals innovadores per difondre la biodiversitat valenciana i conscienciar sobre la protecció del medi ambient. L’esdeveniment també servirà per a promocionar el comerç local i mostrar productes, serveis i hàbits de consum responsable i sostenible.

Al voltant de DINÀMICA hi haurà xarrades d’experiències innovadores, activitats familiars, jocs infantils, música i ball en directe, gastronomia, paisatge, artesania, consum responsablei productes de la terra. La fira es desenvoluparà a Parc Hort del Comte d’Albalat dels Sorells des de les 10 fins a les20 h.

Sònia Clemente, regidora de medi ambient i comerç, comenta que l’edició d’enguany estarà repleta d’activitats per a tots els públics. El dissabte 5 tindrà lloc la festa de la mobilitat sostenible, les energies renovables, la natura i el territori, i el diumenge 6 serà la fira del comerç d’Albalat i de proximitat, artesà i ecològic.

Per als més menuts hi han divertides activitats com: cistelleria amb medul·la o confecció d’atrapa somnis amb fibres vegetals. A més estan previstes carreres de cotxes de joguet solars a l’ombra o circuit unflable amb karts de pedals.

També serà possible tastar arròs amb verdures o xocolatada i bescuit tot cuinat amb l’energia solar.

Entre les xarrades previstes destaca: Pam a pam. El teu mapa d’economia solidària.(Setem), Apasolento. Ramaderia extensiva sostenible. (Cooperativa Transversal), Agrosolidaris. (Fundaciónpor laJusticia), Comunitats energètiques. (Barriola Pinada-Paterna), Solucions fotovoltaiques. (AhincoSOStenible).

Per a Nicolau Claramunt, alcalde de la localitat, Albalat ha fet una aposta clara i ferma per la transició energètica i el comerç local i de proximitat. DINÀMICA serveix com altaveu per a difondre tot en el que s’està treballant i conscienciar el veïnat per fer d’Albalat un poble sostenible.