La seua segona etapa a l’Elx només ha durat 5 partits

L’entrenador argentí Jorge Almirón, destituït aquest dilluns per l’Elx, ha tornat a estavellar-se en el seu segon intent per triomfar en el futbol espanyol, ja que la seua experiència a penes ha durat cinc partits en el mateix club en el qual va viure fa dos anys una primera experiència que no va quallar.

El tècnic, que segons el comunicat oficial de l’entitat ha decidit “fer un pas al costat”, no ha aconseguit fer reaccionar a l’equip, cuer de la competició, qui en els cinc partits que va dirigir a l’Elx només va poder sumar dos empats.

L’arribada del preparador, de 51 anys, va generar molts dubtes a l’entorn del club il·licità, que no va oblidar que la seua anterior etapa, en la temporada 2020-21, va ser acomiadat amb l’equip en zona de descens i després d’una ratxa negativa de setze trobades consecutives sense guanyar.
Aqueixa marca li ha perseguit en aquesta segona etapa, ja que s’ha convertit en l’entrenador de la Primera Divisió espanyola que ha sumat més partits seguits sense aconseguir el triomf.

El propietari del club, l’argentí Christian Bragarnik, va demanar un vot de confiança per a Almirón després del seu sorprenent fitxatge, ja que s’esperava un perfil molt diferent després de l’eixida traumàtica de l’anterior tècnic, Francisco Rodríguez.

En el seu retorn a l’Elx, Almirón va admetre que era el primer “sorprés” per aquesta segona oportunitat i va dir estar més preparat i “madur” que en la seua primera etapa per a afrontar el repte anterior, al que es va sumar en plena pandèmia i a un equip recentment ascendit i sense experiència.

L’afició il·licitana va oblidar el passat i li va donar confiança durant els primers partits, però després de la derrota davant el Getafe i la mala imatge a Valladolid la paciència es va esgotar.
Diversos seguidors desplaçats a Valladolid van demanar la destitució de l’entrenador en el mateix estadi i les xarxes socials van explotar contra l’argentí, amb la reclamació al propietari un relleu urgent.

Almirón va començar bé amb un empat polèmic a València (2-2) que va deixar sensacions positives i davant el Reial Madrid, malgrat la derrota, l’Elx va oferir una bona imatge.

L’equip va tornar a sumar davant l’Espanyol a Barcelona (2-2), però va fallar en els dos partits que es consideraven clau davant Getafe (0-1) i Valladolid (2-1) per a eixir de l’última plaça i respirar una mica d’aire.

Les derrotes, la gestió del grup, amb diversos jugadors importants sense tot just protagonisme i fora de forma, i l’enfonsament moral dels futbolistes van precipitar el seu desenllaç.

Els números de l’argentí en les seues dues etapes a Espanya no poden ser més rotunds. En el seu primer any, Almirón va dirigir a l’equip en vint-i-un partits de Lliga amb tres victòries, nou empats i nou derrotes. En Copa del Rei va sumar tres trobades més, amb dues victòries i una derrota.

Aquesta temporada, en els cinc partits dirigits va sumar dos empats i tres derrotes. En total, només tres triomfs en vint-i-nou compromisos i una ratxa de vint-i-una trobades consecutives sense fer guanyar a l’Elx.