La Federació Valenciana, amb els burjassotenses Raúl González i el tècnic Eduardo L. Gómez, va aconseguir pujar-se al tercer calaix del podi en la categoria Promoció del Nacional de Trail, última prova de la temporada.

Amb un representant en l’equip de la selecció valenciana -Raúl González- i el tècnic Eduardo L. Gómez, el CA Els Sitges va tornar a ser protagonista en una prova de caràcter nacional, aquesta vegada en l’última de la temporada: El Campionat d’Espanya de Trail, en categoria de Promoció (sub20 i sub18).

Els equips d’onze federacions autonòmiques es van disputar el nacional a la Palma amb sis títols en joc: Categoria absoluta, sub23 i de promoció (en masculí i femení). En total, es van apuntar 139 corredors (81 homes i 58 dones).

En el Campionat d’Espanya per FFAA en categoria Promoció masculina es va imposar el País Basc, seguit de Catalunya i tercera va ser la Comunitat Valenciana. L’atleta del CA Els Sitges, Raúl González, va tancar el grup dels valencians que van completar el circuit del Pas, que va acumular un desnivell de 669 metres en els 5,2 km de recorregut. Cal destacar que la selecció valenciana acudia amb l’equip més jove de quants van participar i l’atleta del CA Els Sitges (sub18), era el segon més jove de tots ells (amb tot just uns mesos més que un altre representant valencià, Marcos Sánchez).

Ekain Larrea, del País Basc, va ser el primer a travessar la meta amb un temps de 24:08. Segon va ser el català Jan Torrella (24:27) i tercer l’altre Larrea, Ibai (amb 24:41). El primer valencià va ser Mario Álvarez (25:09), Mario Sánchez va ser setè (25:52), Mario Werther, vuitè (26:13); Sergio Martínez, onzè (26:18); i Raúl González dotzè (26:45). En categoria femenina tercera va ser Andalusia, segona la Comunitat de Madrid i el triomf va ser per a Catalunya.

L’or absolut va ser per a Catalunya (M) i Euskadi (F) Jan Margarit i Ainhoa Sanz van ser els primers a travessar meta.

En categoria Sub23, la classificació masculina la va liderar Catalunya, en segona posició va resultar Madrid i tercera l’amfitriona, Canàries. En relació amb la classificació femenina, el podi va quedar compost per País Basc, Catalunya i Andalusia.