L’Ajuntament encara l’any amb una economia sanejada i amb noves inversions per a millorar la ciutat i generar oportunitats

El pressupost municipal per a aquest any 2022 recull 22,96 milions d’euros en inversions reals, una xifra que suposa un 5,40% més que l’any passat i un 135% més que en 2015, quan la inversió real va ser de 9,78 milions. L’Ajuntament de Castelló encara així enguany el seu pressupost més inversor i amb una economia sanejada després d’eixir del pla d’ajust i reduir l’endeutament de 82,28 milions en 2015 als 32,97 actuals.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que aquesta economia sanejada “permet afrontar els reptes de gestió i continuar generant oportunitats i condicions de benestar per a la ciutadania”. “Una institució amb els comptes sanejats genera confiança i ens dona llibertat per a encarar inversions i el futur de la ciutat” ha recalcat.

Entre les inversions reals recollides en el pressupost destaquen projectes urbanístics com la millora de la mobilitat en l’avinguda Lledó, la circumval·lació de la Ronda Oest o el desenvolupament de l’ARRUR Castalia-La Guinea, entre altres, però també s’inclouen actuacions de millora de la ciutat com una partida de 100.000 euros per al Pla d’Accessibilitat i una altra de 300.000 per al pla de reforma d’espais urbans, al costat d’altres remodelacions i obres de sanejament en diferents punts de la ciutat.

També es recull en inversions reals una partida de 760.000 euros per a material tècnic i vehicles de bombers, 100.000 euros per a millora en el cementeri, 50.000 euros per al pla de millora en parcs i jardins, etc. Destaca a més les obres dels CEIP Vicent Marça, Sebastian Elcano, Mestre Canós i Herrero. En total, el pressupost recull un annex de 54 inversions per 22,96 milions d’euros.

El regidor d’Hisenda i primer tinent d’alcaldia, David Donate, ha posat en valor que els d’enguany “siguen els pressupostos més inversors, sent la inversió real més del doble que la realitzada l’any 2015”. “Es tracta d’un pressupost ambiciós i necessari per a una recuperació justa, que arribe a tota la ciutadania i que ens permeta continuar transformant la ciutat de Castelló”, ha indicat.

El segon tinent d’alcaldia, Ignasi Garcia, també ha destacat que el principal objectiu és impulsar l’economia mitjançant la creació d’ocupació i exemple d’això és “el creixement inversor d’aquest pressupost per continuar millorant les infraestructures, espais i serveis públics d’aquesta ciutat”. De fet, Garcia posa en valor la gran aposta en educació amb quasi 8 milions d’euros “per a dignificar els centres escolars i l’ensenyament públic pel futur de les xiquets i xiquets i famílies de Castelló”. En aquesta línia, el regidor també ha fet èmfasi en el fet que les inversions que executarà el consistori seran “bones per a Castelló, per a l’impuls de la seua economia, i per a continuar teixint una ciutat pensada per a les persones amb el focus posat en millores socials i ambientals en cadascun dels nostres barris”.

Per part seua, el tercer tinent d’alcaldia, Fernando Navarro, ha manifestat que, amb aquests pressupostos, “impulsem unes inversions per a espentar la recuperació econòmica postcovid que són fonamentals per a avançar cap a un model de ciutat més verda”. “Són inversions que fomenten una rehabilitació sostenible, accions d’accessibilitat, milloren la xarxa de sanejament i reforcen la conservació dels camins del paisatge de la Marjaleria”, ha afirmat.