Ciuadanos demana reforços perquè Economia resolga els ERTOS dins de termini i que els treballadors no es vegen perjudicats

Carlos Gracia ha explicat que més de 80.000 treballadors valencians depenen d’aquests expedients per a cobrar les seues prestacions

Eldiputat de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes Carlos Gracia ha reclamat més recursos humans per a la Conselleria d’Economia perquè els ERTOS es resolguen dins del termini establit per lleii no es vegen perjudicats els treballadors afectats.

Segons ha explicat el parlamentari de la formació liberal, “només 10 funcionaris han de tramitar tots aquests expedients de regulació temporal d’ocupació, un total de 11.186, que afecten a més de 80.000 treballadors”. Gracia ha comentat quehi ha més de 7.000 expedients pendents, per la qual cosa és “urgent” agilitar i simplificar els tràmitsdins del marc de la legislació vigent i reforçar la plantilla,ja que “han de resoldre’s en el termini de cinc dies des que es fa la sol·licitud”.

“Més de 80.000 treballadors valencians depenen de la resolució d’aquests ERTOS iun retard en la seua tramitació demoraria també el cobrament de les prestacions, la qual cosa afectaria milers de famílies”.