La intervenció es va realitzar el passat dia 5 de setembre i aquest és el tercer contenidor amb tabac de contraban que s’intervé a València enguany

L’Agència Tributària i la Guàrdia Civil han confiscat un total de 406.500 paquets d’una reconeguda marca de tabac en el port de València, preparades per a la seua reexportació amb destinació a Alemanya.

La intervenció es va realitzar el passat dia 5 de setembre i aquest és el tercer contenidor amb tabac de contraban que s’intervé a València enguany, ha informat el cos armat.

La Unitat d’Anàlisi de Riscos de la Duana de València, integrada per funcionaris de Vigilància Duanera i de la Unitat d’Anàlisi i Investigació Fiscal i Fronteres de la Guàrdia Civil del port de València, han realitzat les investigacions necessàries per a la intervenció dels més de huit milions de cigarrets que es trobaven en l’equipament objecte d’investigació.

El contenidor amb el tabac de contraban va ser descarregat en el port el passat 17 de juliol i després de diverses setmanes depositat en una terminal sense que l’organització contrabandista presentara documentació per al despatx d’importació, va desistir de la seua previsió inicial d’importar la mercaderia, probablement davant les sospites que la Duana poguera haver detectat aquest carregament il·lícit.

Posteriorment, l’organització va intentar introduir el contenidor a la Unió Europea per un altre port, motiu pel qual va presentar una declaració per a la reexportació de la mercaderia amb destinació a Alemanya, moment en el qual la Unitat d’Anàlisi de Riscos va prendre la decisió d’actuar sobre el contenidor, revisant el seu contingut i descobrint els 406.500 paquets en el seu interior.

Aquesta operació contra el contraban de tabac és la tercera que es realitza en el port de València en el que va d’any per l’Agència Tributària i la Guàrdia Civil, amb el que s’ha impedit l’entrada de més d’1.451.000 paquets de tabac, per un valor superior a 5.859.000 euros.

Per a combatre l’activitat de contraban de cigarrets per part dels grups criminals, es desplega la labor tant de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària, com de Guàrdia Civil, amb la coordinació de la Duana Marítima de València, que lluiten contra aquestes activitats il·legals amb aprehensions com la corresponent a aquesta operació, que continua oberta.