Som Menuts ofereix amb ‘El món lirondo’ teatre gestual amb molt d’humor, per a públic familiar

Cultura acomiada l’hivern amb teatre, música i humor per a grans i xicotets. La Peydro presenta ‘Què sap ningú o els cançons de Penèlope’, premi Russafa Escènica 2020, i la proposta familiar arriba de la mà de Spasmo Teatre i la seua obra ‘El món lirondo’.

El divendres 17 de març a les 20.30 hores el Institut Valencià de Cultura presenta l’espectacle de música i teatre ‘Què sap ningú o els cançons de Penèlope’, el primer espectacle de La Peydro, que reuneix escenes i cançons com a fragments d’un puzle irresoluble.

Cançons de folklore popular i composicions pròpies del pare de l’autora, el reconegut músic i compositor Jesús Salvador Chapi, s’entrellacen en una versió íntima en format de cabaret, amb un llenguatge propi que serveix per a drenar el dolor, per a convertir-lo en bellesa, per a sanar, per a despullar els secrets més íntims i fins i tot per a oblidar en moments foscos.

L’actriu Lara Salvador Peydro lidera aquest projecte que naix amb la intenció d’inspirar creacions on l’emoció siga l’eix vertebrador, i on es busca un codi propi a partir de la fusió de la música i el text. Un llenguatge original que transita fluidament entre els dos gèneres en una simbiosi capaç d’arribar allà on la paraula es queda curta, i on els ritmes acompanyen, complementen o són els protagonistes.

‘Què sap ningú o els cançons de Penèlope’ reuneix en l’escenari a Lara Salvador Peydro i Jesús Salvador Chapi per a articular aquesta obra d’autoficció que reconstrueix la memòria familiar de l’autora i explora sobre els sentiments de la soledat i l’espera, les absències i els traumes heretats. L’obra trenca a manera de reconciliació amb el silenci del dolor i la tragèdia de la desaparició de familiars, amb el mutisme d’aquelles dones que esperen retorns impossibles.

Som Menuts es cola en la vesprada del dissabte 18 de març a les 18.30 hores per a oferir un divertit espectacle familiar: ‘El món lirondo’, de la mà de Spasmo Teatre, els qui, des del seu particular humor gestual, divertiran a xiquets i majors amb aquest viatge que els portarà als racons més llunyans del món, i els portarà de tornada a casa. Els xicotets espectadors adquiriran d’una manera divertida i emocionant nocions bàsiques de geografia, gents i diferències culturals, plantes i animals i, fonamentalment, la importància de respectar i cuidar el medi ambient.

Venda d’entrades: La Peydro i Spasmo Teatre