El Club Atletisme Els Sitges és el més nombrós dels participants

El Club Atlestisme Els Sitges de Burjassot parteix avui com un dels favorits per a imposar-se en el Campionat d’Espanya absolut i màster de 100 i 50 quilòmetres, carrera d’ultrafondo que se celebra aquest cap de setmana a Santander. Es tracta del club més nombrós de quants acudisquen a la cita ja que participaran 14 atletes gualdivioletas (5 dones i 9 homes), capitanejats per Eduardo L. Gómez, medalla de bronze en el Mundial Màster de Croàcia, i doble Campió d’Espanya. “Tenim un extraordinari equip i anem amb totes les opcions no solament d’aconseguir algun podi individual si no d’aspirar a colar-nos entre els tres millors tant en homes com en dones”, ha assegurat el mateix Eduardo Gómez, president i director tècnic del Club.

El parc de les Flames de la capital càntabra serà l’escenari en el qual es disputarà la competició el dissabte, un Nacional que es desenvoluparà en el marc de la prova 50-100K de Cantàbria-Ciutat de Santander, la qual compta amb un total de 239 inscrits, tal com ha informat la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA).

De manera paral·lela al Campionat individual se celebrarà el Campionat d’Espanya de Clubs de 50 km i 100 km. La classificació es farà prenent com a base la suma de temps aconseguits pels tres primers atletes d’un mateix club (dels quals només un d’ells podrà ser estranger). En cas d’empat en la classificació el guanyador serà el Club l’últim corredor del qual que puntue quede millor classificat.

En els 50 quilòmetres tan sols hi haurà un representant del club burjassotense, Juan José Díaz-Delgado Cobo, mentre que la resta el faran en la prova de 100 km en ruta. Eduardo L. Gómez abanderarà un bloc en el qual també estaran Isaac Barragán, Francisco Navarro i Julio Pastor, en la categoria Absoluta masculina. Ismael Zárate i Víctor Almero, en Màster; i en Open, Joan Bofill i Juan Andrés Camacho.

En dones participaran Eva Pareja i Katharina Mühlhoff en categoria Absoluta; Judith Cinca i María Teresa Martín, en Màster; i Carolina Fernández en Open.

Entre els inscrits, destaca la presència de l’actual campió d’Espanya, Javier Martín, que en 2019 va completar la prova en 6h52:18 i que cercarà el seu segon títol consecutiu. En la llista d’inscrits li segueixen molt de prop José Antonio Castella (6.57:00) i Iván Penalba (6.58:17).

En dones, destaca la presència de la tricampiona Trinidad Romero (2016, 2018 i 2019), que cercarà el seu quart títol, alguna cosa que només ha aconseguit Cristina González (2009, 2010, 2011 i 2014). En 2019 va aconseguir fer-se amb l’or en acabar en 8.30:09. També competirà en categoria màster.

En 50km, distància que per primera vegada posa el títol de campió d’Espanya en joc, també hi haurà un altre recent campió d’Espanya d’ultrafondo Daniel Hernando, que en 2018 es va fer amb el títol de 100km, disputarà en aquesta ocasió els 50km i competirà en categoria absoluta i màster.