Segueix la investigació per la mort d’un jove en el passat festival

L’organització del Medusa Festival de Cullera, en l’edició d’agost del qual va morir un jove i dotzenes més van resultar ferits després de l’ensulsiada de diverses estructures durant el vendaval d’una rebentada tèrmica, dissenteix del resultat d’un dels informes pericials sobre les causes tècniques del sinistre.

Fonts de l’organització han assenyalat a EFE que deixaran constància del seu punt de vista durant la citació del perit que ha fet un dels informes que intenta explicar el perquè de l’accident ocorregut en la matinada del dissabte 13 d’agost, quan diverses estructures del festival es van ensorrar i van atrapar a dotzenes dels milers de joves que abarrotaven el recinte.

Un d’ells, un xic de 21 anys de Daimiel (Ciudad Real), va morir i una trentena d’assistents -la xifra final mai s’ha concretat perquè la majoria va abandonar el recinte del festival en cotxes particulars- va haver de ser traslladada a centres hospitalaris. El desallotjament de les prop de 50.000 persones que hi havia en aqueix moment a l’interior del recinte es va produir en menys de mitja hora.

Aqueixa citació del perit per a ratificar el seu informe tindrà lloc dilluns que ve davant el Jutjat d’Instrucció número 4 de Sueca, encarregat del cas, i fins llavors l’organització del festival de música electrònica i urbana no farà més declaracions.

Les mateixes fonts han confirmat l’existència d’un informe pericial que apunta al fet que hi havia instal·lacions que no estaven en el projecte inicial i que va haver-hi fallades en els ancoratges.
No obstant això, remarquen que no estan d’acord amb el resultat d’aqueixa anàlisi perquè, pel que sembla, no ha atés tots els paràmetres i valors que havia de contemplar en el seu informe.

La direcció del festival -un dels més multitudinaris del panorama estival de certàmens musicals a l’aire lliure a Espanya- sempre ha defensat que l’accident va ser imprevisible per raons meteorològiques, perquè les alertes de possibles vendavals s’havien localitzat en punts de l’interior de la província, no en la costa.

La pròxima edició del Medusa tindrà lloc del 9 al 14 d’agost en el mateix emplaçament dels últims anys, la zona de la platja de Cullera més pròxima a la desembocadura del riu Xúquer.