El Partit Popular ha presentat avui els seus eixos econòmics a la presidenta de la Cambra de Comerç, Lola Guillamón, en una trobada en el qual han reivindicat la màxima inversió per als qui creguen ocupació i generen riquesa. El portaveu del PP en Diputació, Vicent Sales, i el diputat provincial Salvador Aguilella, han defensat «la major injecció per a autònoms, pimes i empreses, perquè són ells els qui crearan ocupació en un escenari econòmic que es presumeix crític a partir del pròxim any».

La trobada es produeix després que el PP presentara una moció per a rebaixar un 10% el recàrrec de l’IAE (Impost d’activitats Econòmiques) que la Diputació cobra a les empreses i que PSOE i Compromís van rebutjar en ple el novembre passat. «És la millor imatge que l’esquerra dóna l’esquena al teixit productiu que en moments de crisis és la taula de salvació d’un territori».

En l’entrevista, Sales també ha desgranat els eixos pressupostaris defensats en Diputació i que han aconseguit, després de vuit mesos de demandes i exigències, que el PSOE i Compromís incorporaren al pressupost una línia de 5 milions d’euros per a greixar «al motor de l’economia». «Ens ha costat pràcticament un any que l’esquerra incloga aquesta partida directa que és vital en aquests moments. I ho fan malgrat tenir una situació econòmica envejable gràcies a la gestió heretada del Partit Popular». «En el millor moment econòmic de la història de la Diputació, la província pateix la pitjor gestió política a càrrec de PSOE i Compromís», ha considerat Aguilella.

En efecte, ha postil·lat Sales, «l’esquerra prefereix subsidiar abans que crear ocupació. Només així s’entén que ens hagen acceptat únicament el 25% de les propostes presentades i hagen decidit abandonar a la província a la seua sort en un escenari, el de 2021, que els analistes econòmics qualifiquen de guerra».

Des del PP, «estarem al costat dels qui són els pilars econòmics d’aquesta província. Perquè el talent, l’emprenedoria i l’ambició d’empresaris, comerciants i autònoms és el que ha garantit que aquesta província siga una terra d’oportunitats». «I mentre el PSOE es dedica a buidar de contingut la nostra província, deixant al nostre aeroport sense avions, renunciant a la connexió amb Marsella, porta d’entrada del turisme internacional, o desmantellant l’excel·lència sanitària dels nostres centres mèdics i hospitalaris, nosaltres exercirem de dic de contenció contra aquesta política que atenta letalment contra el futur i les oportunitats de les famílies de Castelló».