La nova normativa obliga les empreses a regularitzar com a assalariats als repartidors i les plataformes tenen fins a agost de termini per a fer-ho

Mig centenar de repartidors sobre dues rodes coneguts com ‘rider’ han exigit avui en una manifestació pels principals carrers d’Alacant que la nova Llei estatal reconega el dret d’aquests treballadors a triar entre assalariats o autònoms.

Un portaveu dels ‘rider’, Juanma Rodríguez, ha relatat a Efe que la nova normativa obliga les empreses a regularitzar com a assalariats als repartidors i que les plataformes com Glovo, Deliveroo o Uber Eats tenen fins a agost de termini per a fer-ho.

No obstant això, molts dels ‘rider’ prefereixen continuar sent autònoms per a treballar més hores i augmentar els seus emoluents, o per a poder conciliar si vida laboral i familiar.

Segons Rodríguez, entre el 60 i 70 per cent d’aquests repartidors sobre dues rodes prefereix continuar sent autònom per a continuar fent ús de la major flexibilitat que els atorga aquest tipus de vinculació laboral.

“No estem en contra de la Llei Rider sinó que no es done opció al fet que pugues triar entre assalariat o autònom, en el sentit que ens obliguen a ser el primer”, ha recalcat Rodríguez al final d’una manifestació que també s’ha desenvolupat en altres ciutats espanyoles.