El síndic de Compromís a Les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha manifestat que “la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern espanyol és la primera en la que hi ha un acord de governabilitat que contempla tota una agenda valenciana on hi ha una primera proposta per canviar el sistema de finançament en els propers huit mesos. Sánchez ha fet referència a esta reivindicació històrica de Compromís en el seu discurs, una reivindicació que, a més a més, és un dels punts del pacte signat per votar a favor de la seua investidura, i que ara, tal i com ell ha dit, caldrà abordar”.

Ferri també ha destacat que “l’agenda valenciana, a proposta de Compromís, que contempla el proper govern de Sánchez és prou completa perquè també parla d’inversions, del deute, i de complir des de l’Estat espanyol amb la Llei de Dependència, mesures concretes per a subsanar d’alguna manera la falta d’eixe urgent i necessari finançament just per als valencians i valencianes”.

En este sentit, Ferri ha subratllat que “des de Compromís estem satisfets amb este canvi respecte del nostre territori per part del govern central. Ara cal concretar, sobre tot, els punts per tal de fer efectiu eixe nou finançament autonòmic i tota la resta dels acords assolits a Madrid pel nostre diputat al Congrés, Joan Baldoví. D’altra banda, i mentre els acords comencen a fer el seu recorregut, anem a estar vigilants per tal que tots els compromisos arreplegats al pacte, com el nou finançament autonòmic i l’agenda valenciana a Madrid, siguen una realitat”.