La Generalitat publicarà en els pròxims dies en la plataforma de contractació pública la licitació de la redacció del projecte

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha manifestat que “complim el nostre compromís amb la sanitat pública de Castelló amb l’inici dels procediments per a la posada en marxa del nou Hospital General Universitari”.

Mazón ha avançat que la Generalitat publicarà en els pròxims dies en la plataforma de contractació de l’Estat l’anunci previ per a la licitació del servei d’arquitectura i enginyeria per equip facultatiu per a la redacció dels projectes i la direcció de les obres del nou Hospital General Universitari de Castelló. El valor estimat d’aquest contracte ascendeix a 13.552.000 euros.

El nou Hospital General Universitari de Castelló doblegarà l’àrea quirúrgica, passant a tindre 31 quiròfans enfront dels 15 actuals; disposarà de més del triple de sales d’intervencionisme, amb un total de 26 en comparació a les 8 en funcionament i elevarà a 765 el nombre d’habitacions individuals, 261 més.

A més, multiplicarà per dos els boxs d’UCI, arribant a 58 llits enfront de les 26 disponibles; inclourà un centre específic per a lesions de Neurotraumatología juntament amb la unitat de Rehabilitació i comptarà amb noves àrees d’acolliment quirúrgic i de tècniques així com una àrea específica de salut de la dona.

El cap del Consell ha destacat que, “lluny de maquetes, anuncis i fum, hem posat en marxa el Pla Director, el Pla Funcional i hem adquirit els terrenys necessaris perquè l’Hospital siga una realitat posada en marxa en temps rècord”. Al mateix temps, ha assegurat que “ens queden a penes 3 pastilles de sòl l’expropiació urgent del qual estem posant en marxa”, tràmit que s’està fent de manera paral·lela amb la licitació del servei d’arquitectura i enginyeria.

Nou Centre de Salut Sequiol

El president de la Generalitat ha visitat el nou Centre de Salut Sequiol acompanyat pel conseller de Sanitat, Marcià Gómez; l’alcaldessa de Castelló de la Plana, Begoña Carrasco i la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina.

Aquesta nova instal·lació sanitària substitueix al consultori auxiliar Constitució i triplica la seua superfície assistencial que passa a ser de 900 metres quadrats.

Amb una inversió total de 2.305.333 euros, es convertirà en el dotzé ambulatori de Castelló i donarà assistència a entre 8.000 i 10.000 persones. La recepció de l’obra va tindre lloc el 8 de maig de 2024 i ara s’està dotant al centre de l’equipament necessari.

Referent a això, el cap del Consell ha destacat que Sequiol és “un centre modern, de primera qualitat i que per a aquest hivern estarà a ple rendiment”. Així ha assegurat que “les urgències sanitàries de Castelló continuen sent prioritàries per a aquest Consell”. Mazón ha manifestat que “l’obertura d’aquest espai sanitari era una prioritat absoluta per a descongestionar el de Palleter, i poder millorar la qualitat assistencial de tots els veïns i veïnes de la zona”.

El nou centre compta amb les àrees de recepció, medicina de família, pediatria extraccions i tractaments, àrea d’admissió i administració i consulta de treball social, així com una plantilla de 17 professionals.

A més, la Conselleria de Sanitat ha adjudicat per import de 150.143 euros l’adquisició del mobiliari per al nou centre de salut. Mazón ha destacat que la Conselleria “va haver de licitar l’adquisició del mobiliari perquè l’anterior Consell no va contemplar l’equipament”, la qual cosa ha retardat l’obertura del centre.

Carlos Mazón ha posat en valor el treball de la Conselleria de Sanitat que “ha aconseguit fer en huit mesos el que no s’havia fet en huit anys. Els veïns i veïnes, la sanitat pública i l’atenció primària estan d’enhorabona”.

El màxim representant de l’executiu valencià ha lamentat “la sensibilitat que segueix sense tindre el Govern d’Espanya per a habilitar al personal mèdic que continuem necessitant, tant per a aquest estiu com d’ara en avant” i ha tornat a exigir a les ministres de Sanitat i Ciència “que habiliten, que homologuen als metges extracomunitaris i als MIR que podrien estar ja prestant un servei si així ho volgueren”.