Tots ells homes, dels quals dos han afirmat ser menors, han sigut immediatament conduïts a dependències de la Guàrdia Civil d’aquesta població on han sigut atesos per Creu Roja

Vuit immigrants van ser interceptats divendres passat després d’haver arribat a bord d’una pastera al litoral del Campello (Alacant), han informat a Efe fonts de la Guàrdia Civil i de Creu Roja.


A més, segons Creu Roja, altres dues persones han sigut trobades en una zona pròxima o pertanyent al terme municipal alacantí de la Vila Joiosa i estan sent traslladades a la caserna de la Guàrdia Civil del Campello per a rebre assistència mèdica, però es desconeix si eren ocupants de la mateixa embarcació o d’una altra que haja arribat a la costa.


L’Agència Efe no ha pogut de moment confirmar la troballa d’aquestes dues últimes persones per fonts de l’institut armat.


Els vuit immigrants localitzats al Campello, tots ells homes i dos dels quals han afirmat ser menors, han sigut conduïts a dependències de la Guàrdia Civil d’aqueixa població on han sigut atesos per Creu Roja.


Segons ha dit a Efe una portaveu de l’organització humanitària, set d’aquestes persones han manifestat ser d’Algèria i l’octava, de Palestina.
Inicialment, el seu estat de salut és “bo”, encara que presenten “una mica d’hipoglucèmia” (baix nivell de glucosa o de sucre en la sang) perquè probablement portaven diverses hores sense menjar, ha indicat aquesta portaveu.


Pel que sembla, la pastera va aconseguir una cala del Campello entorn de les 18.30 hores o abans.


Per part seua, Salvament Marítim ha assenyalat a Efe que havia sigut informat de la presència d’aqueixa embarcació pel Servei d’Emergència 112, però ha precisat que no ha intervingut perquè els seus ocupants ja havien arribat a terra, on van ser interceptats.