L’alcalde de Benidorm, Toni Pérez (PP), ha sigut citat a declarar com investigat (terme que substitueix al d’imputat després d’una reforma legal) per un presumpte delicte d’assetjament laboral sobre un funcionari municipal.
El Jutjat d’Instrucció número 2 de Benidorm ha obert diligències prèvies per a investigar aquest cas, en el qual també estan sent investigats la regidora de Benestar Social, Ángela Llorca, quatre tècnics i dos empleats municipals.
L’alcalde ha sigut qui ha informat aquest matí de la notificació que els ha arribat avui “en llaures a la transparència” que, segons ha assegurat, els “caracteritza”.
En la cèdula de citació, a la qual ha tingut accés Efe, s’assenyala que tant Pérez com Llorca hauran de prestar declaració en el jutjat el pròxim 30 de maig a les 11.30 hores.
El regidor popular ha manifestat davant els mitjans de comunicació que desconeix els arguments i el motiu de la denúncia, en assegurar que no té “cap dada més” dels que figuren en la notificació judicial.
La investigació, segons han confirmat fonts municipals, deriva de la denúncia interposada per un criminòleg municipal, el qual va denunciar fa anys suposades dolentes pràctiques de funcionaris en el servei de penats amb treballs en benefici de la comunitat.
Per aquella denúncia, el criminòleg va ser suspès tres anys d’ocupació i sou, dels quals va complir sis mesos després que la justícia rebaixara la sanció municipal i la deixara en quinze dies per una falta greu.
Avui, el portaveu del grup municipal socialista, Rubén Martínez, ha considerat que l’alcalde “hauria d’haver presentat la dimissió” per aquests hechos.el consistori encara ha de retornar al funcionari les quantitats no cobrades durant la seua suspensió.