Els animals es trobaven en condicions d’abandó higiènic sanitàries, per la qual cosa es van iniciar les investigacions per a l’esbrinament del suposat delicte de maltractament animal

La Guàrdia Civil investiga a un home per un delicte de maltractament animal a 8 gossos en la localitat de Zarra (València), dels quals dues van aparèixer morts i la resta en unes condicions higiènic sanitàries “lamentables”.

Segons un comunicat de la Guàrdia Civil, el Seprona de la Guàrdia Civil d’Aiora va tenir coneixement el mes de novembre passat de l’existència de l’abandó d’uns gossos en un habitatge en la localitat de Zarra.

Els animals es trobaven en condicions d’abandó higiènic sanitàries, per la qual cosa es van iniciar les investigacions per a l’esbrinament del suposat delicte de maltractament animal.

Fruit de les indagacions realitzades pels agents, van aconseguir esbrinar que l’habitatge en la qual es trobaven els animals havia sigut deixada per la propietària a una altra persona perquè poguera viure amb els animals.

Realitzada la inspecció pels agents en l’habitatge on es trobaven els animals, van observar que tots presentaven una extrema primesa i evidents signes d’abandó, sense tot just menjar i aigua, estant envoltats d’excrements i fem. A més, durant la investigació van ser trobades restes òssies i dos cranis de pel que sembla altres dos gossos.

Després de les perquisicions i gestions realitzades per la Guàrdia Civil del Seprona, en col·laboració amb veterinaris de l’Oficina Comarcal Agrària, es va aconseguir identificar a l’amo dels animals, un home de 59 anys, de nacionalitat britànica, al qual s’investiga per un delicte de maltractament animal.

Les diligències instruïdes han sigut lliurades a la Fiscalia del Medi Ambient de València.