Miguel Ángel Carvajal, i Andrea Cabré han sigut els guanyadors del Trofeu Fundació José Serna d’AEMA

El Club D’Atletisme Els Sitges, de Burjassot, va organitzar diumenge passat 12 de gener l’IX Gran Premi de Marxa en Ruta “Ciutat de Burjassot” en el qual l’atleta local Jorge López de la Cueva i la castellonenca Andrea Cabré van ser els grans triomfadors. La prova, patrocinada per l’Ajuntament de Burjassot, i que va comptar amb la col·laboració de la Diputació de València i la Generalitat Valenciana, va anar a més Campionat Autonòmic Escolar i Absolut de la Comunitat Valenciana, i va formar part del Calendari Oficial de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme.

L’avinguda Vicent Andrés Estellés es va transformar en el circuit d’1 Km homologat per la RFEA, ajustat a la norma de la IAAF, per a recorreguts en carretera des de primera hora del matí. El Campionat Autonomico era decisiu per a establir la Selecció Autonòmica que representarà a la Comunitat Valenciana en el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques Sub16, i Sub18-Sub20 que es disputarà a Torrevella el 16 de Febrer.

La primera de les proves celebrades, a les 10 del matí va ser la de 30 km i 20 km amb la presència de diversos atletes internacionals, com Eloy Horneo (debutant Sub23, del Platges de Castelló), i el llorejat veterà Miguel àngel Carvajal (Platges de Castelló), així com el de Jaén Rafa Ballesteros (C.D.Solque Aventura), que disputava el 30k.

Eloy va prendre l’eixida tipus test de cara al Nacional de Torrevella, i va passar rapidíssim el parcial del 5k amb 22’18, i va mantenir un ritme similar fins al quilòmetre 8 en 35’58”, si bé abans del pas del km 9 va haver de retirar-se. Per darrere, Rafa Ballesteros passava en 2a posició en 25’23”, doblegant en 50’14 al pas del 10k seguit per Miguel Àngel Carvajal en 51’40. El pas pel pit lane de Ballesteros en el km 17 va posar ja al capdavant de la prova a Carvajal, ja que ja no va abandonar fins a travessar la línia de meta vencent amb un crono final d’1.42.0 i proclamant-se a més vencedor del Trofeu Aema, Fundació José Serna, per davant de Ballesteros, que va marcar 1.43.12. En la categoria femenina, Andrea Cabré (Platges de Castelló), aprofite el ritme imposat pel seu company Carvajal, passant en 25’54 el 5k, en 51’43 el 10k i 1h18’35 en el km 15, per a acreditar al final 1h46’2, per davant de l’atleta del C.A.Silla Irene Forés que es va ressentir del ritme imposat inicialment, acreditant 1h57’1. En la prova de 30 km, el vencedor, Rafael Bastelleros, va acreditar una marca de 2h37’3.

La prova que més emocions va transmetre va ser la de 10 km, on els Sub18 i Sub20 Masculí i Femení, i els Màster Masculins, van concentrar fins a trenta participants que, des del tret d’eixida, van donar a entendre que no anaven a concedir cap treva als seus oponents. Des de l’eixida, un quintet compost pel conquense Sub18 Pablo Pastor (C.D.Solque Aventura), els atletes Sub20 Sergio Martínez (Platges de Castelló), els representants Burjassotenses Jorge López (Atleta Internacional del C.A.Els Sitges) i el seu company d’entrenaments Francisco Sospedra (C.A.Els Sitges) i el veterà atleta Alacantí Francisco Martín van prendre la iniciativa. Jorge López es va destacar uns metres abans de passar el primer km en 4’20, i fins al km 5 en què va ser aconseguit per Pablo Martín no va deixar el cap de la prova; el pas de l’equador de la prova ja era un duel a dos amb Martín i López en 22’24; amb Sospedra en tercera posició a 10″. Jorge López es va limitar a marcar als seus rivals i a partir del km 8 va accelerar una mica el ritme per a vèncer amb comoditat, baixant de 45′ i obtenint ja de pas la mínima per al Campionat d’Espanya absolut d’estiu, i assegurant-se el lloc fix per a representar a la Comunitat Valenciana, en el Campionat d’Espanya de Marxa en Ruta de Torrevella. En la prova absoluta, el segon classificat en Meta va ser Pablo Martín, vencent ja de pas en la categoria Sub18 amb 45’09. Empatats a temps amb 47’11” van entrar en la tercera posició Francisco Sospedra (Subcampió final en Sub20) i Sergio Martínez (Tercer classificat Sub20), en cinquena posició va finalitzar Francisco Martín (vencedor en categoria Màster) amb 48’54. Amb aquests resultats, els dos atletes locals s’asseguren la plaça com a representants valencians en la selecció. En dones, la vencedora va ser Blancá Micó, que des de l’inici de la prova es va destacar de totes les seues rivals acabant amb 56’23, demostrant que ha tornat pels seus furs.

Amb les marques obtingudes, Jorge López de la Cueva (957 Ptos. en 10 Km) i Andrea Cabré (945 Ptos. en 20 Km) s’han proclamat vencedors del Gran Premi a la millors marques per taula internacional, i Miguel Ángel Carvajal, i Andrea Cabré han sigut els guanyadors del Trofeu Fundació José Serna d’AEMA.

Per a finalitzar la resta de la matinal atlètica, es van disputar les proves de promoció Sub16 a Sub10, que van fer les delícies del nombrós públic assistent, que a més va comptar amb la presència de l’Alcalde de la localitat, i Diputat Provincial D.Rafael García, i de part de la corporació encapçalada per Manolo Pérez Menero