• El portaveu d’Hisenda del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes assegura que “després de la pandèmia, continuarà el treball per un sistema de finançament just, però ara el Govern central garanteix la liquiditat”
  • Recorda “el menystinc del PP a la Comunitat durant anys” i es pregunta si el PP té algun interés a retardar l’arribada de recursos

València, 21 d’abril de 2020.- El portaveu d’Hisenda del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, José Muñoz, ha lamentat el “politiqueig i partidisme que s’obstina a fer el portaveu d’Hisenda del PPCV, Rubén Ibáñez, en un moment tan delicat com el que travessem” i ha advertit que “no és el moment” de fer “politiqueria barata”. “Sembla que Ibáñez vol recordar qui va afonar la Comunitat amb el seu sistema podrit de corrupció i la seua nefasta gestió econòmica, i qui, a partir de 2015, va posar les bases que van aconseguir el seu renaixement “, ha indicat Muñoz qui, també, ha advertit al diputat popular que gràcies al Govern de Pedro Sánchez les autonomies tindran ja liquiditat per a atendre les urgències derivades de la crisi del COVID-19.

En aquest sentit, s’ha preguntat si el Partit Popular i les comunitats autònomes en les quals governa “tenen algun interés a retardar l’arribada de recursos” i ha assegurat que “la prioritat del president del Govern és garantir la liquiditat de les comunitats autònomes per a fer front a les urgències provocades per la pandèmia”. Així, ha subratllat que “els i les socialistes som conscients i crítics amb un sistema de finançament injust amb la Comunitat Valenciana que, per cert, és fruit d’anys de menystinc del PP”. “La millora del sistema de finançament sempre ha sigut la nostra prioritat, l’hem reclamada davant Rajoy, davant Pedro Sánchez i continuarem fent-ho”, ha assegurat Muñoz.

No obstant això, ara “estem davant un escenari molt complicat en el qual hi ha una urgència provocada per una pandèmia i, per això, les comunitats autònomes necessiten liquiditat, que és el que ha garantit el Govern central”, ha afirmat el portaveu socialista d’Hisenda en Les Corts, que ha afegit que “quan acabe l’emergència sanitària, continuarem treballant, com sempre hem fet, per a acabar amb un sistema de finançament injust” i, ha afegit, “esperem que el PP per primera vegada es pose al nostre costat i al dels valencians i valencianes”.

Així mateix, ha lamentat que el PP “fingisca ara preocupar-se pel benestar econòmic de la Comunitat” quan, ha afirmat, només ha utilitzat als valencians i valencianes com a “laboratori de proves per a mesures com la privatització de la sanitat pública, que tant de mal han fet”. “Afortunadament, és el Consell de Ximo Puig el que està al capdavant d’aquesta emergència, i el que ja està treballant perquè, en la solució a aquesta crisi sanitària, social i econòmica, ningú es quede arrere”.

La entrada José Muñoz: “No és moment de politiqueig, però sembla que el PP vol recordar qui va afonar la Comunitat i el treball del socialisme per reconstruir-la” se publicó primero en pspvpsoe.