La regidoria de Seguretat va informar que els bombers van realitzar una “cremà” de les Fogueres “molt coordinada i àgil” dels 89 monuments adults i d’altres infantils

La ‘nit de la cremà’ va concloure sense tot just incidents (només vuit assistències sanitàries lleus) i amb rècord de visitants als carrers d’Alacant per a gaudir de l’espectacle que va reduir a cendres les 180 fogueres plantades a la ciutat.
En un comunicat, la regidoria de Seguretat va informar que els bombers van realitzar una ‘cremà’ de les Fogueres “molt coordinada i àgil” dels 89 monuments adults i d’altres infantils (sense comptar els dos oficials) en una de les edicions “més multitudinàries i segures dels últims anys”.
L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, i el regidor de Seguretat, José Ramón González, va felicitar els més de sis-cents efectius, entre bombers, policies locals i voluntaris de Protecció Civil i Creu Roja, pel seu treball.
La nit va començar amb el tret de la Palmera, des del castell de Santa Bàrbara, on els bombers van intervenir per a extingir un conat d’incendi de vegetació a l’altura del parc de l’Ereta que es va controlar amb celeritat.
A més, dos equips de bombers es van haver de desplaçar a un incendi que es va originar a la 00.07 hores en un aparcament estacionat al carrer Pedro Herrero.
Enguany es van cremar abans de mitjanit tres fogueres infantils sobre les 11.40 del Mercat Central, Carolinas Baixes i el Port.
Una vegada disparada la palmera, va començar el foc en la foguera oficial, en la plaça de l’Ajuntament, que va cremar amb celeritat en mitja hora entre flamarades de gran altura que van consumir ràpidament el monument, i al costat d’ella es va iniciar la ‘cremà’ d’unes 23 monuments de categories especials i del centre.
“Aquesta nit ha transcorregut de forma excepcional i sense incidents”, va destacar el regidor de Seguretat, qui va informar que a les 1.30 hores s’havien cremat el 23 per cent dels monuments, a les 2.40 el 47 i passades les 4 hores el 82.
La Creu Roja i Protecció Civil van efectuar vuit intervencions sanitàries.
A primera hora es va atendre una voluntària de Protecció Civil per un tall a la mà al parc de bombers i sobre les 00.30 a una dona al carrer Pascual Pérez per un esvaïment mentre que van acudir a l’avinguda de Novelda perquè un home patia hipotensió. Aquests dos últims van ser traslladats a un centre hospitalari.
A més a les 2.05 es va atendre en l’avinguda Pare Esplá amb una ambulància a una dona esvaïda i a les 2.15 hores al carrer La Ceràmica a una jove de 15 anys també per pèrdua de conocimiento.en Doctor Ric es va acudir per una intoxicació etílica, i a les 2.51 hores es va intervenir al carrer Las Palmas amb un home que s’havia clavat un clau al peu, i una altra intoxicació d’un home d’avançada edat al carrer Equador.
Per part seua, els bombers van intervenir amb diversos equips a les 2.38 hores en un incendi d’una palmera en la plaça de Calvo Sotelo, amb posterioritat van extingir un incendi en el cementeri i a les 2.45 hores es va sufocar un altre foc d’un tendal al carrer Pintor Zuloaga que va cremar prop de la Foguera Sagrada Família per part de l’equip de bombers que es trobava en la Foguera.
Fuentes dels bombers van assenyalar que el balanç ha sigut molt positiu i es van mostrar molt satisfets de “l’evolució, el ritme, la coordinació entre tots els equips” en una nit en què s’ha treballat intensament per a cremar tots monuments i les diferents portalás.
Per part seua, l’alcalde Barcala va assenyalar que “s’han superat amb escreix totes les previsions de 1,5 milions de visitants i de 10 milions d’euros en ingressos directes”.