La Diputació de València ha finalitzat les obres de reforç i millora del ferm en la carretera CV-363, entre La Puebla de San Miguel, en el Rincón de Ademúz, i la pedania de Losilla de Aras, a la comarca Los Serranos. L’actuació executada, amb un pressupost d’1.685.624,47 euros, ha permés renovar els 18,9 quilòmetres de carretera que uneixen tots dos municipis, i que es trobaven notablement deteriorats, amb presència de blandones, deformacions i altres patologies en l’asfalt.

Les obres executades entre La Puebla de San Miguel i Losilla de Aras han consistit en el reforç del ferm mitjançant l’estés d’una capa de rodadura, una vegada reparades les zones que presentaven majors problemes d’estructura. Addicionalment, s’han executat unes cunetes laterals de formigó, per a restaurar l’alineació de les vores de la calçada, i s’han desenvolupat actuacions puntuals de millora del drenatge. Finalment, s’ha renovat tota la senyalització, col·locat nous panells direccionals i pintat marques viàries reflexives al llarg de tot el tram.

Aquesta inversió se suma a la realitzada en el tram de la CV-363 que va des de la Puebla fins a Mas del Olmo. Totes dues obres, que s’han desenvolupat de forma pràcticament simultània i han suposat una inversió global de 2,5 milions d’euros, han servit per a garantir la comunicació del Rincón de Ademuz amb la província de València a través de Los Serranos, la qual cosa, en opinió del Diputat de Carreteres, Pablo Seguí, “demostra l’aposta de la Diputació per vertebrar el territori i per lluitar contra la despoblació, perquè comptar amb una bones comunicacions és vital per a garantir la pervivència d’un poble”.

En línia amb aquesta filosofia, en els últims tres anys la Diputació de València ha dut a terme obres en totes les carreteres de la seua titularitat en el Rincón de Ademuz. Així, s’han condicionat i reasfaltado la CV-478 de Vallanca a Negrón, i la CV-479 i la CV-682 a Castielfabib.

El projecte de l’Àrea de Carreteres provincial per a aquesta comarca contempla així mateix la incorporació a la xarxa de la Diputació del camí de la la Puebla de San Miguel fins a Ademuz per Val de la Sabina per a, a continuació, escometre una actuació de millora de la seguretat viària, mitjançant la millora del paviment i la col·locació de biondes i de senyalització tant horitzontal com vertical. “D’aquesta forma, garantirem no solament la realització de l’actuació de millora projectada sinó també la seua conservació i manteniment constant, tant ordinària, com en episodis de pluges o neus que requereixen intervencions d’emergència i que serien realitzades per la Diputació de València”, ha afegit Seguí.

El Diputat de Carreteres ha assegurat que “amb aquestes inversions, que superen els 4,5 milions d’euros, des de la Diputació de València volem compensar l’abandó al qual durant anys s’ha sotmés a les carreteres provincials en aqueixa comarca, fruit del qual havien aconseguit un avançat estat de deterioració.