L’Ajuntament ha apostat per mantindre algunes mesures de seguretat per a garantir que no hi haja problemes d’aforament amb la separació entre parades i un recinte major per a acollir els 225 negocis

Vila-real acollirà el diumenge 27 de novembre una nova edició de la fira de Santa Caterina, una de les festes més arrelades del municipi, avantsala del Nadal, i que enguany estrena la declaració de Festa d’Interés Turístic Autonòmic. El regidor de Comerç i Turisme, Diego A. Vila, ha presentat aquesta edició de 2022, la primera sense restriccions des de l’inici de la pandèmia, i que té com a objectiu potenciar la venda de productes tradicionals, artesans i especialment productes típics nadalencs. La fira de Santa Caterina se celebrarà diumenge que ve 27 de novembre de 09.00 a 22.00 hores i comptarà amb un total de 225 llocs de venda distribuïts entre els carrers Cardenal Tarancón, José Ramón Batalla, Hospital, Raval del Carmen i la plaça Major.

“Com és tradició, Santa Caterina marca l’avantsala del Nadal a Vila-real i enguany és especial perquè, a més de ser el primer sense restriccions per la pandèmia, celebrem la primera fira des de la seua declaració de Festa d’Interés Turístic Autonòmic”, ha explicat Vila. Per això, l’edil ha agraït “a la Generalitat Valenciana i especialment al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, pel suport a les nostres tradicions i l’impuls que això suposa per a Vila-real”, afirma. A més, el regidor ha subratllat el revulsiu que aquesta fira suposa per al comerç local perquè en aquest dia són molts els establiments que també obrin les seues portes aprofitant aquesta celebració.

Encara que ja no estan en vigor les restriccions per la pandèmia, l’Ajuntament ha apostat per mantindre algunes mesures de seguretat per a garantir que no hi haja problemes d’aforament amb la separació entre parades i un recinte major per a acollir els 225 negocis participants en aquesta edició. Sobre aquest tema, el regidor ha subratllat que són 35 llocs més que en l’anterior, a la que van assistir 190 expositors, “la qual cosa evidencia l’interés que desperta la fira de Santa Caterina entre els venedors de tota Espanya”.

Per tipologia de productes, els assistents a la fira trobaran 65 llocs d’alimentació, 29 de joguets, 27 d’artesania, 26 de bijuteria i complements, 20 d’ONG i 58 d’altres productes. “Comptarem amb la presència de parades no sols locals i de la província, sinó que artesans de tota Espanya han volgut sumar-se a la fira”, apunta. En total, 65 llocs seran de comerciants de Vila-real, 65 de la província, 68 de la Comunitat Valenciana i 28 de la resta del territori espanyol”, detalla el regidor.

Finalment, Diego A. Vila ha recordat que durant aquesta setmana s’ha instal·lat també la fira d’atraccions al jardí de Jaume I, gràcies a la col·laboració de l’Associació de Firaires de Vila-real.