La Generalitat ha adjudicat una de les millores previstes en el tram tramviari Sangueta-Porta del Mar de la Línia 5 de TRAM d’ Alacant (Plaça La Corunya-Porta del Mar).

En concret, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat per valor d’1.083.018,20 euros, IVA inclòs, l’actualització de la senyalització del referit tram. En paral·lel, està previst la instal·lació del Sistema de Protecció Automàtica de Tren (ATP), que actualment està pendent d’adjudicació.

ATP és un sistema de seguretat que supervisa la conducció en trens i tramvies, que aplica el fre d’emergència o impedeix altres accions quan no es compleixen algunes condicions de seguretat ja establides.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha assenyalat que “aquestes actuacions formen part dels treballs previstos en la L5 per a millorar les seues prestacions i homogeneïtzar les instal·lacions, dotant-les dels estàndards de qualitat i seguretat establits per al conjunt de la xarxa d’FGV a Alacant”.

Aquesta nova connexió tramviària entre la ciutat d’Alacant i la zona de Platja de Sant Joan va entrar en servei el 10 de juny de 2019, una vegada completades les obres del túnel de Serra Grossa, que permet la circulació en doble via, en un tram que anteriorment amb una sola via actuava com un coll de botella i impedia introduir més tramvies a la circulació.

Característiques de la L5

La Línia 5, amb 8,7 quilòmetres de longitud, coincideix en el recorregut amb l’actual Línia 4 en quinze parades, des de Plaza de La Corunya a Sangueta, i compta amb dues parades pròpies en les estacions de la Marina i Porta del Mar. El traçat aprofita la plataforma de l’anterior Línia 4L de 1,2 quilòmetres entre Porta del Mar i Sangueta que va suspendre el seu funcionament a l’estiu de 2013.

Gràcies a aquesta línia, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha recuperat i ampliat les possibilitats de connexió amb les zones de la platja del Postiguet, moll de Llevant, Port d’Alacant, Esplanada, Ajuntament o el centre històric, tant per a les persones residents en Platja de Sant Joan com de les poblacions de més al nord de la província.