Durant aquestes jornades la Policia ha comptat amb més d’un centenar d’agents que han vigilat tant les platges de la ciutat com el Monestir de la Santa faç aquest cap de setmana

La regidoria de Seguretat de l’Ajuntament d’Alacant informa que la Policia Local ha interposat 353 denúncies durant tot el cap de setmana en els operatius policials desplegats per a controlar i vigilar l’ús de les màscares, el toc de queda, fer complir les mesures de seguretat, les festes en habitatges i la prevenció del consum d’alcohol en via pública per a frenar la pandèmia a Alacant. 

Durant aquestes jornades la Policia ha comptat amb més d’un centenar d’agents que han vigilat tant les platges de la ciutat com el Monestir de la Santa faç aquest cap de setmana així com s’ha tornat a organitzar un pla antibotellón, per a garantir que es compleixen les mesures sanitàries i continuar amb una incidència baixa de contagis. El major nombre d’incompliments ha sigut per no respectar la mesura de portar màscares interposant 90 denúncies, així com 53 per estar en grups de més de sis persones. 

Els agents de les unitats Fox i del servei Nocturn de la Policia, han intervingut per a dissoldre un total de 39 festes en habitatges que generaven molèsties als veïns i queixes de particulars, i van ser denunciats per sorolls obligant a llevar la música, sense màscares i amb reunions de més de sis persones. A més es va intervenir en la matinada del dissabte al diumenge, en una festa que va ser denunciada pel propi hotel, sancionant a un total de 20 persones que estaven reunides en una de l’habitacions per una infracció greu. 

Del total de sancions, s’han interposat 86 per consumir alcohol en parcs, platges i places de la ciutat, amb un total de 24 botellones dissolts i es van decomissar les begudes als castells de Sant Ferran i Santa Barbara, parc de l’Ereta, Cala Cantalar, Colònia Romana, Rabasa, Lucentum, Glorieta Regne Unit i a les platges de Sant Joan, Almadrava i Albufera, entre altres.

El regidor de Seguretat, José Ramón González, ha destacat que des de l’Ajuntament “es continuarà treballant amb la Policia Local perquè no se celebren festes ni botellones, perquè són fonts de contagi i han d’evitar-se així com s’organitzaran operatius de vigilància, les persones que incompleixen tenen que entendre que són vectors de transmissió per a les seues famílies i assumir les normes”, al mateix temps que va agrair “l’alt grau de compliment de les mesures dels ciutadans i que és una minoria els que es denuncien, no podem baixar la guàrdia estem ja començant a veure la llum amb   la vacunació i tenim la esperança posada a eixir molt prompte de aquesta pandèmia”. 

En les jornades nocturnes es van organitzar controls en Juan Baptista Lafora i l’avinguda de Dénia, on es van alçar 17 actes per incomplir el toc de queda i no poder justificar els desplaçaments a la ciutat, interceptats en els diferents controls estàtics de trànsit i itinerants desplegats a la ciutat. 

En el dispositiu de la vesprada de vigilància del tancament dels locals d’hostaleria i restauració i el compliment de les mesures de seguretat, es van sancionar a 12 locals per tenir la música posada, servir begudes fora del local, excés d’aforament i de vetlladors, així com incomplir els horaris del tancament, entre altres. A més en les vesprades es van alçar també 8 sancions per la Llei de Seguretat Ciutadana, per consum d’estupefaents, negativa a identificar-se o desobediència. Així com també es van alçar 15 denúncies per fumar sense respectar les distàncies en la via pública, i 7 per incomplir el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana. 

A més, en l’operatiu del cap de setmana la unitat d’Atestats i servei nocturn de la Policia Local ha desplegat un ampli dispositiu de vigilància i disciplina de trànsit, realitzat controls d’alcoholèmia, en els quals s’han denunciat a 13 conductors en diversos accessos, carrers de la ciutat per infraccions de trànsit, accidents, i conduir sota els efectes de begudes alcohòliques, mancar de permís de conduir, i acudit a quatre accidents de trànsit, entre altres intervencions.

Al costat d’aquestes intervencions, la Policia Local també va intervenir la passada nit sobre les 22,30 hores per a atendre un accident, en l’avinguda General Marva, on van resultar ferides lleus dues dones, i es van veure implicats dos vehicles, que per causes que s’investiguen un d’ells de l’impacte va quedar bolcat i l’altre va xocar contra un arbre. La Policia Local va realitzar les purbas d’alcoholèmia resultant positiva en una de les conductores. A més el servei nocturn també va intervenir 00.40 hores amb una motocicleta en l’avinguda Lorenzo Carbonell, que després de realitzar les proves va donar positiu, sent denunciat.