És la tercera base que obri la companyia al nostre país

En línia amb la seua estratègia de creixement sostingut a Espanya, easyJet, l’aerolínia líder d’Europa, ha anunciat hui l’obertura d’una nova base estacional en l’aeroport d’Alacant-Elx Miguel Hernández, situat en l’Altet. Operativa a partir de la primavera de 2024, aquesta constitueix la 4a base de l’aerolínia a Espanya i possibilita la creació d’al voltant de 100 llocs de treball directes entre pilots i tripulació.

La nova base estacional comptarà amb 3 avions de la família A320 basats en aquesta regió de la costa mediterrània, cadascun amb una capacitat per a transportar a 186 passatgers.

Les possibilitats que proporciona comptar amb una base, sumades a la bona evolució de la demanda de viatges, permeten a l’aerolínia estimar una capacitat de 1,62 milions de seients oferits de cara a la temporada d’estiu de 2024, la primera amb base en l’aeroport del Altet. Això suposa un creixement del 16% en comparació amb l’actual temporada d’estiu de 2023, en la qual easyJet compta amb 1,4 milions de seients oferits a través d’11 rutes a destins com Amsterdam, Edimburg, Ginebra o Basilea, entre altres.

Javier Gándara, Director General de easyJet per al Sud d’Europa, assenyala que: “És un orgull anunciar una nova base estacional a Espanya, un mercat estratègic en el qual continuem creixent, impulsant el turisme i creant ocupació en un any en què esperem que es consolide l’esperada recuperació.

Alacant és un destí molt atractiu per als nostres clients. Entre 2015 i 2019 hem vist créixer la capacitat de les rutes cap a/des d’Alacant en un 6%, per la qual cosa veiem un gran potencial per a ampliar les nostres operacions al país.

A més, operar amb una base pròpia ens permet millorar la connectivitat cap a/des d’aquesta regió en funció dels fluxos que resulten més populars, acostant als alacantins a més ciutats europees de referència i, alhora, posicionant a Alacant en el mapa aeri i turístic internacional.”

Aquest anunci constata l’aposta de l’aerolínia per Espanya i pel model de base estacional, un format que li permet enfortir els mercats existents i crear nous fluxos segons les opcions més demandades pels clients, a més de contribuir a l’ocupació local en una temporada clau.

Alacant se suma així a les bases estacionals de l’aerolínia a Palma (2017) i Màlaga (2021), tres destins estratègics d’estiu per a l’aerolínia i els més populars en la xarxa de destins de easyJet a Espanya al costat de Barcelona. Alacant, de fet, era fins ara el destí més popular de l’aerolínia al nostre país que encara no comptava amb una base.

Des que easyJet va començar a operar a Alacant en 1999 amb una primera ruta que va enllaçar la ciutat portuària amb Londres Stansted, l’aerolínia ha transportat 27,5 milions de passatgers cap a/des d’Alacant i s’ha posicionat com a 2a aerolínia (excloent les connexions domèstiques, que no formen part de la seua activitat).