Va contactar amb tres víctimes, una d’elles menor d’edat, en Internet per a fer-los falses ofertes de treball de cambrera o ‘gogó’

L’Audiència Provincial d’Alacant ha confirmat la sentència per la qual un jutjat penal va condemnar a quatre anys i mig de presó a un home que va amenaçar a tres xiques, una d’elles menor d’edat, amb difondre imatges íntimes d’elles en les xarxes socials.

Els fets van ocórrer entre agost i novembre de 2014, quan l’acusat es va valdre d’un perfil fals en Facebook per a fer-se passar per una dona que volia contractar a les víctimes, d’edats compreses entre els 15 i els 23 anys, com a cambreres, gogós i ballarines en discoteques i altres locals d’oci.

Amb aqueix pretext les va convèncer perquè accediren a fer una entrevista en línia. En aquestes entrevistes l’acusat ocultava tant la seua imatge com la seua veu i feia creure a les perjudicades que això es devia a una fallada informàtica o a una avaria de la webcam instal·lada en el seu ordinador.

L’home demanava a les xiques que es despullaren enfront de l’ordinador, s’exhibiren en roba interior o en bikini, feren topless o es tocaren, entre altres coses. I quan elles es negaven, les amenaçava amb difondre les imatges íntimes que ja havia obtingut en diferents xarxes socials.

El Jutjat penal número 8 d’Alacant va imposar en el seu moment a l’acusat, a qui va aplicar un atenuant per alteració mental, quatre anys i mig de presó com a autor d’un delicte de corrupció de menors i dos delictes d’amenaces condicionals a través d’Internet. La Secció Tercera de l’Audiència alacantina ha confirmat aqueixa sentència després de desestimar el recurs d’apel·lació presentat per la defensa.