Diversos actes van completar la celebració el passat cap de setmana

Aquest cap de setmana, Xèrica ha celebrat el 75 aniversari de la Confraria de les Filles de María i Santa Teresa de Jesús. Es tracta d’una festa que, any rere any, coincidint amb el segon diumenge de setembre, organitza un grup de xiques en honor a la Immaculada Concepció.

Al llarg de tots aquests anys, són moltes les dones que han tingut l’oportunitat d’honrar i enaltir a la Mare Immaculada. Però enguany, ha sigut més especial que qualsevol altre. Enguany, totes aqueixes dones s’han unit, i juntes han celebrat el seu 75 aniversari, organitzant per a això diferents actes al llarg del cap de setmana.

Van començar homenatjant les senyores que van ser “Filles de María” en els primers anys i que, actualment, tenen 92 anys, regalant-los un ram de flors i una medalla de la Immaculada Concepció.

El divendres a la vesprada, van repartir orxata i fartons per a tots aquells jericanos i visitants que van voler degustar-la. Seguidament, xiquets i xiquetes de diferents edats van poder gaudir trencant una dotzena de cucanyes, que en el seu interior amagaven alguna cosa que els encanta: llepolies.

El dissabte, de bon matí, totes les “Filles de María”, van recórrer els carrers del poble, al so de la música d’una xaranga. Al mateix temps, des de la Torre, l’Associació de Campaners es va encarregar d’anunciar que Xèrica estava de festa de la millor manera que saben: tocant les campanes tan preades que la Torre Mudèjar amaga en el seu interior.

El dia va continuar amb una paella popular en una de les places del poble, en la qual, aproximadament, tres-centes persones van compartir i van degustar un dels plats més típics de la nostra terra. Seguidament, totes aqueixes persones van gaudir d’una vesprada de convivència intergeneracional, de música i riures

Al matí següent, es va celebrar la Santa Missa en honor a la Immaculada Concepció. Per a això, es va comptar amb la presència del Sr. bisbe D. Casimiro López Llorente, al qual van fer lliurament del símbol de la Vila de Xèrica. A la vesprada, acompanyades per la Societat Cultural i Musical Otobesa de Xèrica, es va realitzar la processó en la qual la imatge de la Immaculada Concepció va recórrer els principals carrers del poble, sobre els muscles de huit homes voluntaris, i acompanyada de 19 xiquets i xiquetes, vestits d’angelets, recordant els 19 anys d’edat que tenia la filla de la senyora que va regalar la Verge l’any 1948.

El poble de Xèrica, encara es troba al·lucinat, després de veure desfilar a més d’un centenar de dones, lluint els seus millors gal·les i abillades amb teula i mantilla, acompanyant a la Verge. Va ser un esdeveniment que tardarà a tornar-se a veure. Per a finalitzar la festa, van disparar un ram de focs artificials.

Des de l’organització han volgut “agrair a totes les “Filles de María” dels diferents anys, per la seua col·laboració durant tot l’any i per la seua massiva participació en el dia de la festa”.