• El portaveu socialista en Les Corts assegura que el problema del govern valencià és seguir en la senda de creació d’ocupació 

“Hui s’obria el termini per a les candidatures a la Presidència de la Generalitat i hem presentat la candidatura de Ximo Puig” ha anunciat el portaveu socialista i vicesecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata. El dirigent socialista ha assenyalat que a poc a poc les tasques parlamentàries s’estan desenvolupant amb “normalitat”, una vegada constituït els grups parlamentaris, i per això la primera iniciativa del grup socialista ha sigut, una vegada obert el termini, proposar a Ximo Puig com president de la Generalitat.

Així s’ha manifestat el dirigent socialista en la roda de premsa que ha tingut lloc després de la celebració de la primera Junta de Síndics de la X Legislatura en Les Corts. A preguntes dels periodistes el sindic socialista ha assenyalat que entre els senadors territorials triats pel PSPV-PSOE estarà Joan Lerma, tal com ho va confirmar el president de la Generalitat.

Respecte a la ubicació dels diputats en l’hemicicle, Mata ha defensat que els 99 escons són “igual de dignes” i on se sent els diputats és “irrellevant”. En aquest sentit, ha assenyalat que no es tracta d’un tema “greu” però que es buscarà alguna solució.

Així mateix el dirigent socialista ha assenyalat, sobre el mestissatge en el futur govern del Botànic que “no és un tema que competisca a les Corts”, al mateix temps que ha subratllat que “el problema del govern valencià és seguir en la senda que ens ha donat la majoria, creant ocupació i que ha fet del PSPV la primera força de la Comunitat”. “Hui estem més preocupats per definir un programa i definir una arquitectura institucional”, ha asseverat.

Alacant

Respecte als futurs governs a la ciutat d’Alacant i la diputació, Mata ha recordat que la “fragmentació política ha vingut per a quedar-se” i per tant “és Ciutadans qui ha de decidir si vol estar amb les forces constitucionalistes o amb els qui volen acabar amb l’Estat de les Autonomies”. En el cas de la Diputació d’Alacant ha recordat que “després de tants anys, caldria oxigenar aquesta institució que ha tingut molts presidents del PP i molts d’ells implicats en assumptes de corrupció”.

La entrada Manolo Mata: “Hui hem registrat la proposta del grup socialista per a president de la Generalitat de Ximo Puig se publicó primero en pspvpsoe.