• La portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes destaca mesures com la contractació de 1093 rastrejadors “enfront de la nul·la inversió en personal de comunitats governades pel PP, com la de Madrid, que vol fer negoci amb el rastreig del Covid, ha privatitzat el servei i només ha contractat 22 professionals”
  • Afirma que des de Sanitat “s’ha proposat als MIR un Fòrum de Negociació Autonòmic per a abordar la situació de manera coordinada” i recorda que “la major part de les reivindicacions d’aquest col·lectiu ja es compleixen en la Comunitat Valenciana”

València, 13 d’agost de 2020.- La portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez, ha assegurat hui que l’equip de la Conselleria de Sanitat “treballa de forma planificada, acurada i coordinada” per a atallar possibles rebrots de coronavirus en la Comunitat Valenciana i ha apuntat que la situació “encara que preocupa i ocupa al Consell de Ximo Puig, segueix baix control”. Per això, en resposta a les declaracions de la síndica del PPCV, Isabel Bonig, ha criticat que “isca de la platja només per a generar alarmisme als valencians i les valencianes” i li ha demanat que “acoste el muscle en la reconstrucció de la Comunitat i en el suport a la nostra sanitat”.

“No tot val per un titular, i resulta lamentable que Bonig diga que no s’està fent res per a contindre la pandèmia en el nostre territori”, ha criticat Martínez, que ha recordat que la Comunitat “disposa d’un pla d’actuació que ha permés preparar el sistema sanitari per a una segona ona”. En aquest sentit, s’ha referit al proveïment de material de protecció, i ha recordat que “l’últim ple del Consell va prendre raó de la inversió de 239 milions d’euros en material sanitari”. Així mateix, ha assenyalat que “la Comunitat és l’única autonomia amb un pla de tornada al col·legi consensuat amb professorat i sindicats”.

A més, ha destacat la “important inversió en personal de rastreig per a localitzar i controlar els focus de la pandèmia”. “Des del primer moment, la Comunitat Valenciana va apostar per reforçar aquesta labor, amb la contractació d’un total de 1008 rastrejadors però, a més, la consellera Barceló va anunciar la setmana passada que aquest servei s’ampliaria en 85 persones més, fins a aconseguir les 1093 persones”, ha explicat. Per això, ha considerat “com menys, curiós” que “vinga a posar en qüestió les actuacions de Sanitat el partit que governa la Comunidad de Madrid, on Isabel Díaz-Ayuso està realitzant una gestió lamentable: primer va tractar d’aconseguir rastrejadors gratis i després va privatitzar el servei i es va disposar a contractar solament 22 persones”. “Afortunadament, el model de privatitzacions i retallades del PP està superat en la Comunitat Valenciana, i el Consell de Ximo Puig aposta per una sanitat pública de qualitat, especialment en un moment complicat com l’actual”.

MIR

Quant a la vaga dels MIR, ha recordat que l’equip de la Conselleria de Sanitat ha mantingut reunions amb el comité de vaga, al qual ha proposat crear un Fòrum de Negociació Autonòmic amb representació de tots els sindicats. “Aquest Consell vol abordar la situació de manera coordinada”, ha subratllat Martínez, i ha recordat que “la major part de les reivindicacions d’aquest col·lectiu ja es compleixen en la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, ha detallat que les retribucions fixes i periòdiques del personal en formació en la Comunitat Valenciana són de les més altes del sistema nacional. A més, ha afegit que es compleixen les seues reivindicacions en tot el relatiu a cotitzacions del salari, així com sobre l’aplicació de protocols de prevenció de riscos del treball, i ha recalcat que “si les seues condicions de treball es troben també entre les millors és perquè el Consell de Ximo Puig és conscient que aquest col·lectiu és essencial per a la sanitat pública valenciana”. “L’època de les imposicions ha passat en la Comunitat Valenciana; es treballa i es continuarà treballant des del diàleg i la negociació per a escoltar i donar resposta a les necessitats de tots”, ha conclòs.

La entrada Martínez: “Des de Sanitat es treballa de forma planificada i la situació està controlada; el PP ha de deixar a banda l’alarmisme i fer costat” se publicó primero en pspvpsoe.