La portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE en Les Corts, Carmen Martínez, recorda que les dades “demostren que les mesures funcionen, en només dues setmanes la incidència ha caigut un 40% en la Comunitat”

Martínez lamenta que el Partit Popular s’enroque a tergiversar les dades i assenyala que la Comunitat es troba al capdavant de proves PCR practicades

València, 12 de febrer de 2021.- La portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez ha lamentat hui que el Partit Popular “canvie de discurs segons la comunitat autònoma en la qual es troba” i ha instat els populars a preguntar “a Andalusia per què tanquen l’hostaleria tenint una incidència acumulada menor que en la Comunitat Valenciana”. Així s’ha manifestat la diputada socialista després de les declaracions del popular José Juan Zaplana a qui ha recordat que la Comunitat es troba al capdavant en proves PCR practicades i també en la tramitació d’ajudes directes per als sectors més afectats.

“Les mesures restrictives imposades pel Consell de Ximo Puig funcionen, i així ho demostren les dades de les últimes setmanes” ha afirmat Martínez, qui ha destacat que gràcies a elles “la incidència ha disminuït al voltant d’un 40% en només dues setmanes, però les xifres encara són molt preocupants i hem d’actuar amb prudència”. “Sembla que al PP el moleste que la situació sanitària millore i que la gestió del govern valencià siga presa com a exemple per altres territoris” ha apuntat.

En aquest sentit respecte al tancament de l’hostaleria, la portaveu socialista ha assenyalat que “tots som conscients del sofriment que viuen els hostalers i per això el president Ximo Puig ha posat en marxa un dels paquets d’ajudes més ambiciosos del país i fins i tot s’han promés més fons per als pròxims mesos”. “Aquesta decisió s’ha pres seguint les recomanacions dels experts, mai de manera capritxosa” ha ressaltat, i recordat que “fa un temps des del PP demanaven mes rotunditat en la presa de decisions i ara que es prenen, les critiquen també. La qüestió és traure rèdit electoral a costa del que siga”.

Finalment, la diputada socialista ha qüestionat que el PP “demane més proves PCR en la Comunitat quan ens trobem al capdavant en el nombre de proves practicades a nivell estatal, i mentre a Madrid on ells governen realitzen un 62% menys”. “Haurien de tindre clar com és l’estratègia que volen seguir abans d’intentar donar lliçons a uns altres” ha apuntat, al mateix temps que ha afegit que “en aquests moments el que els valencians demanen és una actitud propositiva i d’unitat, alguna cosa que ells estan demostrant no són capaces de tindre”, ha conclòs.

La entrada Martínez: “El PP canvia de discurs segons la comunitat autònoma, que pregunten a Andalusia per què tanquen l’hostaleria tenint una incidència menor” se publicó primero en pspvpsoe.