• La portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes assegura que “la inversió que no es va fer durant dècades en departaments com Alcoi, que es treballa per revertir” explica “que ara no es complisquen els requisits per a obrir durant tot el dia alguns centres”
  • Destaca el reforç de personal del departament de l’Alcoià-El Comtat, amb 199 nous contractes d’atenció especialitzada des de març i 42 d’atenció primària

València, 7 de juliol de 2020.- La portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez, ha lamentat que “hui dia, diferents departaments de salut continuen patint les conseqüència de les dècades de nul·la inversió i privatitzacions sense control dutes a terme pel PP quan governava” i que, ha considerat, expliquen la necessitat de recursos en departaments com el d’Alcoi, on el Consell de Ximo Puig ha apostat per un reforç del personal “amb quasi 250 nous contractes de personal sanitari signats des de març”. Així ho ha afirmat en resposta al portaveu del PP, José Juan Zaplana, a qui ha recordat que “el PP, que va deixar a la sanitat pública valenciana en l’UCI, no és el més indicat per a donar lliçons d’inversió i despesa sanitària”.

“On el PP retallava i privatitzava, la Conselleria de Sanitat d’Ana Barceló reforça i contracta”, ha defensat Martínez, que ha explicat que, per a atendre pacients també a la vesprada, els centres sanitaris han de complir una sèrie de requisits d’espai i, ara, de disponibilitat de recursos suficients per a organitzar circuits diferenciats per a pacients Covid i no Covid. “El fet que a Alcoi això no siga possible deu molt a la nefasta i irresponsable gestió del PP en Sanitat”, ha manifestat la diputada socialista, que ha lamentat que el PPCV “tenia altres prioritats que no passaven per la inversió en un sistema públic valencià de salut digne, i sí per les privatitzacions sense control i el balafiament en grans esdeveniments que ens van costar als valencians i les valencianes milions d’euros”. “El forat que va deixar el PP en les arques públiques valencianes explica moltes coses, i entre elles està la realitat que viuen encara hui dia departaments com el d’Alcoi”, ha afirmat.

En aquest sentit, ha destacat “l’esforç ingent” del Consell de Ximo Puig per recuperar i reconstruir un sistema públic de salut “tocat i quasi afonat”. Quant a Alcoi, ha explicat que s’han realitzat des de març 199 contractes d’atenció especialitzada, 114 d’ells a causa de la situació generada pel Covid i 85 en el marc del pla de vacances, així com 42 contractes d’atenció primària, 32 d’ells formalitzats des de març per la pandèmia i altres 10 pel pla de vacances. “Afortunadament, les prioritats d’aquest Consell han canviat: els serveis públics són l’eix central de tota societat avançada i, enfront dels quals els retallen o els menyspreen, el Govern de Ximo Puig treballa per a reforçar-los”, ha conclòs.

La entrada Martínez: “La nul·la inversió i les privatitzacions del PP expliquen la falta de recursos a Alcoi, on el Consell de Ximo Puig ha aconseguit reforçar el personal amb quasi 250 nous contractes des de març” se publicó primero en pspvpsoe.