• El síndic del PSPV-PSOE en Les Corts considera que els grups polítics del Parlament “han d’escoltar-se i pensar en els catalans i catalanes i no en escenaris geopolítics” per a construir “un Govern fort”
  • Destaca que “des de l’any 2006 els socialistes mai havien guanyat unes eleccions autonòmiques a Catalunya” i celebra que el socialisme valencià “haja servit d’exemple per al candidat del PSC”

València, 15 de febrer de 2021.- El síndic del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha considerat hui que, en les eleccions celebrades aquest diumenge, “els catalans i les catalanes han reconegut la via PSC del diàleg, l’escolta i la comprensió” i ha destacat que, amb el triomf de Salvador Illa en els comicis autonòmics catalans “s’obri la possibilitat històrica d’articular a les forces d’esquerra”. Així ho ha manifestat Mata sobre el resultat electoral a Catalunya, i ha afirmat que ara els grups polítics del Parlament “han d’escoltar-se i pensar en els catalans i catalanes i no en escenaris geopolítics” per a construir “un Govern fort”.

“Des de l’any 2006, els socialistes mai havien guanyat unes eleccions autonòmiques a Catalunya”, ha recordat el també sotssecretari general del PSPV-PSOE, que ha celebrat que el socialisme valencià “haja servit d’exemple per al candidat del PSC”. “Illa ha posat com a exemple de bona gestió el que està sent el socialisme mediterrani i espanyol, però sobretot al Govern de Ximo Puig en la Comunitat Valenciana”, ha recordat.

En aquest sentit, Mata ha defensat que ara “es planteja una doble possibilitat de govern: d’una banda, la possibilitat que ERC traguera la seua ànima progressista, de preocupar-se de la ciutadania, de l’educació, de la sanitat, i que es poguera articular a les forces d’esquerres encapçalades per Illa, i, per una altra, mantindre el enrocamiento de parlar de teoria política, en escenaris molt allunyats de les preocupacions de la ciutadania”. Així mateix, ha explicat que “s’obri un escenari nou”: “La dreta sobiranista ha sigut derrotada, l’esquerra sobiranista que té obertes més vies de diàleg amb l’Estat espanyol ha obtingut molt bons resultats i s’ha produït un desastre històric de la dreta en la seua globalitat, perquè PP i Ciutadans han alimentat tant a Vox que al final Vox se’ls ha menjats”.

“Sempre hem tingut unes relacions importants amb una comunitat veïna amb la qual compartim projectes estratègics, com el corredor mediterrani”, ha assegurat el síndic socialista, que ha considerat fonamental “que Catalunya tinga un Govern fort i que es dedique a lluitar per donar solució als problemes de la gent”.

La entrada Mata: “Els catalans han reconegut la via PSC del diàleg i l’escolta i s’obri la possibilitat històrica d’articular a les forces d’esquerra” se publicó primero en pspvpsoe.