• El síndic socialista del PSPV-PSOE insta a PP i Ciutadans a “restructurar una mica el seu discurs” ja que “apel·len a la igualtat” però “no ens ajuden a saltar-nos les traves perquè aqueixa igualtat es mantinga”
  • Sobre el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) Mata considera que hi ha hagut una millora substancial en les condicions de finançament autonòmic perquè “tindrem 581 milions més per a gastar”

València, 11 de febrer de 2020.– El síndic socialista en les Corts Valencianes i vicesecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, ha explicat que la solució a l’infrafinançament que pateix la Comunitat Valenciana “no és una qüestió jurídica sinó política”. En aqueix sentit, ha considerat un “disbarat” la posició de la presidenta del PPCCV, Isabel Bonig, que anunciat recórrer a la via judicial per la devolució de la mensualitat de l’IVA del desembre de l’any 2017 que, ha recordat Mata “ens va robar l’exministre Montoro”.

Mata ha apuntat que el Consell de Ximo Puig “té un compromís amb la igualtat i amb els drets socials de tots els ciutadans” i ha instat a PP i Ciutadans a “restructurar una mica el seu discurs” ja que, d’una banda “apel·len a la igualtat” però, en canvi, “no ens ajuden a saltar-nos les traves perquè aqueixa igualtat es mantinga i que la inversió en polítiques socials, educatives i sanitàries estiga garantida”.

El dirigent socialista ha considerat que l’important és disposar dels fons que ens corresponen “ja siga via FLA a interés zero o compensació del deute” que, tal com ha indicat Mata “en algun moment serà inassumible i serà insostenible el seu pagament pel que se’ns haurà de llevar”.

Sobre el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) de la setmana passada, el síndic socialista ha considerat que hi ha hagut una millora substancial en les condicions de finançament autonòmic perquè “tindrem 581 milions més per a gastar” però ha puntualitzat que, malgrat aquesta millora “no estem en la situació ideal però seguim en la lluita”.

Finalment, Mata ha recordat que el Partit Popular vol un model de finançament “radicalment diferent al que demanem nosaltres” i ha assegurat que la campanya de les eleccions autonòmiques a Galícia “s’articularà en contra del model de finançament que proposem en aquesta Comunitat”. “Acabarem guanyat aquesta batalla, però de moment, cap valencià patirà com es va patir en aquesta Comunitat durant els anys 2008 i 2015” ha conclòs.

La entrada Mata: “La solució a l’infrafinançament de la Comunitat no és una qüestió jurídica sinó política” se publicó primero en pspvpsoe.