Un a un, tots els components de la plantilla van pujar a una tarima instal·lada en la plaça, el perímetre de la qual estava completament barrat

Uns 20.000 aficionats, segons dades de la Policia Local i la Policia Nacional, van celebrar aquest diumenge a la vesprada l’ascens de l’Hèrcules a Primera Federació en l’emblemàtica Plaza dels Estels d’Alacant.

L’equip alacantí, que va certificar hores abans el seu ascens i el campionat després de guanyar al Lleida 2-1 en el Ric Pérez, va arribar a la plaça en un autocar descapotable i va ser rebut per milers de bufandes, banderes i bengales amb els colors blau i blanc.

Un a un, tots els components de la plantilla van pujar a una tarima instal·lada en la plaça, el perímetre de la qual estava completament barrat.

Tots els jugadors van dedicar unes paraules als aficionats. Les més celebrades van ser les de Alvarito, un dels ídols de l’afició, i les de Carlos Abad, porter i capità de l’equip.

L’entrenador, Rubén Torrecilla, també va agrair als aficionats el seu suport i es va desfer en elogis cap als seus jugadors.

Els aficionats herculanos van corejar els noms de tots els jugadors i de l’entrenador, van cantar l’himne del club i van dedicar també càntics a l’Elx, màxim rival provincial.

La celebració va viure també un moment de tensió quan Paco Peña, director esportiu de l’Hèrcules, anava a començar el seu discurs, i va ser interromput per càntics de “Enrique, ves-te ja”, en al·lusió al màxim accionista del club, Enrique Ortiz.

Peña i els propis jugadors van demanar als aficionats que cessaren eixos càntics contra la propietat de l’entitat en un moment d’alegria i celebració.

Posteriorment, dos dels capitans de l’equip, Carlos Abad i Nico Espinosa, es van banyar en representació de la plantilla en la font de la plaça, en la qual van col·locar una bufanda i una bandera en algunes de les seues escultures més altes.

L’equip, que aquesta nit celebrarà l’ascens amb un sopar, serà rebut el dilluns a les 19 hores per l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, a l’Ajuntament.