• El portaveu socialista d’Hisenda en Les Corts, José Muñoz, es pregunta si el PPCV prefereix la gestió de dirigents com Ayuso, amb “els menús de Telepizza, els avions que mai arriben o la irresponsabilitat de nefastes conseqüències”
  • Assegura que el proveïdor sol va poder subministrar 2.000 litres de gel, a 11.98 euros el litre, i això va ser el que es va pagar i recorda que l’empresa IDAT és referent en el seu camp i proveïdora habitual de l’ONU i l’OTAN

València, 5 de maig de 2020.- El portaveu socialista d’Hisenda en Les Corts Valencianes, José Muñoz, ha instat al portaveu de Sanitat del PPCV, José Juan Zaplana, a “deixar d’expandir faules i de propagar desinformació per a atacar al Consell de Ximo Puig” i ha assegurat que “el Consell ha sigut eficaç en la compra de més de 600 tones de material sanitari de protecció i només ha pagat pel que ha rebut”. Així ho ha manifestat Muñoz en resposta al portaveu popular, a qui ha preguntat si el seu partit prefereix la gestió de dirigents com Ayuso, amb “els menús de Telepizza, els avions que mai van arribar o la seua irresponsabilitat de nefastes conseqüències per a la ciutadania” i ha instat a “deixar de buscar forats en la gestió responsable del president Puig”.

En aquest sentit, ha explicat que la companyia a la qual es va contractar per a adquirir material de protecció davant el coronavirus, IDAT “està composta per dues empreses amb més de 17 anys d’experiència en el sector de la indústria de defensa i que són proveïdores habituals de l’ONU i l’OTAN”. “En cap cas es tracta d’una empresa fantasma, ni tan sols de recent creació: IDAT es va registrar al novembre de l’any passat, molt abans que sabérem què era el coronavirus i les empreses que la conformen han estat funcionant quasi dues dècades”, ha afegit.

El diputat socialista ha detallat que aquest expedient de contractació es va activar el 20 de març, “en plena escalada de la crisi sanitària provocada pel coronavirus i en un escenari d’altíssima demanda de productes sanitaris i escassa oferta en els mercats internacionals per la forta competència per a adquirir material sanitari de protecció”. Així, ha afirmat que “no s’ha pagat per material no entregat”, sinó que es va aprovar un contracte de màxims per a subministrar fins a 375.000 mascaretes i 10.000 litres de gel hidroalcohòlic, en el qual s’especificava que si per les circumstàncies del mercat l’empresa no podia entregar tot el material encarregat, s’abonaria només l’entregat. “Finalment, el proveïdor sol va poder subministrar 2.000 litres de gel, a 11,98 euros el litre, i això és l’única cosa que se li ha pagat, com estava contemplat”, ha manifestat.

“L’afany d’alguns dirigents del PP per confondre sobre la gestió del Consell de Ximo Puig en la crisi és una irresponsabilitat”, ha denunciat Muñoz, que ha recordat que precisament hui està prevista l’arribada del dihuité i dinové avió noliejat per la Generalitat amb material sanitari. “La Comunitat Valenciana ha adquirit fins al moment a la Xina unes 608 tones de material sanitari per a fer front a la pandèmia de Covid-19”, ha destacat, “més del doble de tones que les rebudes per altres comunitats, com la de Madrid”. Així, ha conclòs que, “si vol trobar errades en la resposta davant la pandèmia, el Partit Popular faria bé de començar a buscar en comunitats en les quals governa, que són exemples flagrants d’una gestió nefasta”.

La entrada Muñoz: “El Consell ha sigut eficaç en la compra de més de 600 tones de material sanitari de protecció i només ha pagat pel que ha rebut” se publicó primero en pspvpsoe.