Divendres tindrà lloc l’acte institucional amb la lectura d’un manifest i música en directe

Un any més, l’Ajuntament de Nules se suma a la commemoració del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebra el 25 de novembre, amb la programació de diferents actes i activitats.

Enguany s’ha apostat per fer una campanya de conscienciació sobre el 016  a les marquesines de les parades del bus del municipi, amb l’objectiu de fer-lo visible i que s’interioritze. En aquest sentit,  des de la regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Rosa Ventura, assenyala que aquesta setmana es posarà en marxa aquesta campanya anomenada “Lliures i Fortes” que consta de diferents cartells que es posaran a les marquesines de Nules, de les platges i de Mascarell, “amb aquesta campanya intentarem conscienciar d’una manera molt visual sobre el telèfon 016, un servei gratuït i disponible les 24 hores del dia que ofereix informació general, legal i atenció psicosocial immediata per a les víctimes de violència de gènere, a més no sols és un servei específic per a dones maltractades donat que qualsevol persona del seu entorn pot cridar i obtindre informació”.

Amb tot, la programació inclou dos actes principals  que tindran lloc a la plaça Major divendres, 25 de novembre, per la vesprada com ara la lectura del manifest i la il·luminació de la façana de l’ajuntament, i el concert de cançons per a posar en valor l’empoderament de les dones.

Per altra banda, des del Consell Municipal per a la Igualtat en l’Educació de Nules s’han treballat diferents accions educatives. En concret, des dels centres educatius de la localitat s’està treballant en una activitat anomenada “Arbre del Respecte” amb frases i paraules que ajudarà a l’alumnat a recordar la importància dels valors i paraules que allí es troben, “es tracta d’una activitat molt útil i valuosa per a que els nostres menors creixen en valors i en el respecte als seus iguals” apunta Ventura.

Així doncs, entre les paraules escollides es troben: respecte, inclusió, sororitat, empatia, acceptació, valentia, llibertat, integració, alegria, aprenentatge, corresponsabilitat, valors, tolerància, responsabilitat, creixement, equip, escoltar, feminisme o empoderament.