La primera jornada del nou any ha estat protagonitzada per Miquel Roca

Nules ha reprès aquest dimarts, 17 de gener, el cicle de conferències “La concordia fue posible” amb la primera ponència del nou any que ha estat protagonitzada per Miquel Roca, pare constituent de la Constitució Espanyola de 1978. Una conferència que en aquesta ocasió s’ha impartit per videoconferència, donat que per un imprevist d’última hora Miquel Roca no s’ha pogut desplaçar a Nules. 

La pròxima sessió d’aquest cicle de conferències tindrà lloc dimarts 22 de febrer amb una taula redona dedicada al “23-F cómo se vivió desde dentro” que comptarà amb els ponents Fernando Castedo, director de RTVE durant el 23-F; Ramón Tamames, diputat del PCE durant el 23-F; i Rafael Arias–Salgado, ministre de la Presidència del Govern d’Espanya durant el 23-F. 

La jornada programada per al dimarts 31 de gener amb una taula redona anomenada “Los fontaneros del presidente Suárez” que estarà presidida per Alberto Aza, ex cap de gabinet de presidència del Govern; José Ramón Caso, assessor de presidència del Govern; i del General Andrés Cassinello, director dels serveis secrets baix la presidència de Suárez, s’ha tingut que ajornar a una altra data que s’anunciarà en breu.

Cal recordar que, aquest seminari està organitzat per l’Ajuntament de Nules amb motiu del 45 aniversari de les primeres eleccions democràtiques que va tindre lloc el passat 15 de juny, i els 45 anys de la Constitució Espanyola que se celebraran aquest any 2023. De fet, aquest cicle compta amb testimonis de personalitats que han viscut els inicis de la democràcia espanyola. Així mateix, aquest seminari-cicle de conferències compta també amb el suport de la UNED amb el reconeixement acadèmic per l’assistència de l’alumnat universitari.