Un xiquet observa un bou acabat de matar. PACMA

De nou, menors accedeixen i protagonitzen les classes pràctiques de l’escola de tauromàquia

Aquest cap de setmana han tingut lloc les dues primeres classes pràctiques del III Certamen d’escoles taurines que finalitzarà demà, organitzades per l’Escola de tauromàquia de València, en les quals membres del Partit Animalista PACMA han pogut comprovar com, de nou, s’incompleix la llei que restringeix tant l’assistència com la participació de menors de 18 anys en activitats i espectacles de tauromàquia a la Comunitat Valenciana. Els animalistes van constatar una elevada presència de menors en la plaça de bous i que almenys dos dels alumnes que van torejar eren menors d’edat. Això torna a ocórrer malgrat els advertiments de PACMA i malgrat haver sol·licitat mesures per a evitar-ho, davant la Conselleria que dirigeix Mónica Oltra.

Per aquest motiu, des del Partit Animalista estan preparant noves denúncies per la presència i participació de menors durant les classes pràctiques i estan estudiant les possibles vies legals contra l’Ajuntament de València, la Diputació de València i la Generalitat Valenciana, administracions que, amb total indiferència, són permissives amb aquestes irregularitats, considerades com a infraccions greus i molt greus, malgrat ser coneixedores de l’incompliment de la llei de “Drets i garanties de la infància i adolescència”.
Des de PACMA tornen a mostrar la seua preocupació per la normalització de la violència per part dels menors que assisteixen a aquests actes de tortura cap a animals indefensos i recorden que el Comité dels Drets del Xiquet de l’ONU ha informat que “per a previndre els efectes nocius per als xiquets d’espectacle dels bous, el Comité recomana que l’Estat prohibisca la participació dels xiquets menors de 18 anys com a toreros i com a públic en espectacles de tauromàquia”. “Lamentem que el “Govern del Botànic” abandone als menors valencians els drets dels quals estan sent vulnerats” conclou Raquel Aguilar, coordinadora de PACMA a València.