L’Agència de Promoció AVIVA posa en marxa el programa d’intercanvi lingüístic, per al qual encara està la inscripció oberta

El Voluntariat pel valencià torna a Paiporta. L’Agència de Promoció AVIVA ha presentat recentment la campanya d’enguany d’aquest programa d’intercanvi lingüístic, que posa en contacte parlants i aprenents de valencià per a que puguen practicar la llengua.

Es tracta d’un complement formatiu per a persones que vulguen aprendre el valencià, independentment del nivell que tinguen i, fins i tot, s’han inscrit persones que es preparen per a obtindre certificats oficials de coneixements de valencià.
La inscripció per al Voluntariat del valencià de Paiporta encara està oberta i es pot formalitzar al web paiporta.es/voluntariatpelvalencia.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència d’algunes de les persones voluntàries parlants de valencià, així com d’aprenents. També ha estat present el primer tinent d’Alcaldia, regidor d’Hisenda i Administració General i responsable d’AVIVA, Pep Val, qui ha agraït la participació a la ciutadania.

Per a Val, «el Voluntariat pel valencià és una bona ferramenta per a ajudar a les persones que estan interessades en aprendre la nostra llengua i fer-ho, a més, amb la complicitat i la participació de la ciutadania, que pot oferir la pràctica del valencià parlat en el seu temps lliure, cosa que no és fàcil d’aprendre en les classes o en el dia a dia».

La difusió de l’ús del valencià «és una prioritat per al govern de Paiporta ja que, com a administració pública, tenim l’obligació de protegir-la i promoure-la, ja que es troba en un clar desavantatge en tots els àmbits respecte de l’altra llengua oficial, el castellà», ha conclòs Val.

El consistori paiportí ha presentat també recentment el Pla de formació lingüística municipal, al qual es poden acollir treballadores i treballadors municipals per a millorar les seues competències en valencià. L’objectiu és garantir els drets lingüístics de la ciutadania que desitge comunicar-se en valencià amb l’administració.

Des que es va posar en marxa al 2015, aquest pla ha permés formar-se a un total de 300 persones. Enguany s’han apuntat a les classes 40 treballadores i treballadors, que poden accedir a preparar-se els nivells C2, C1, B2 i B1.