La Regidoria ha fet un balanç positiu del desenvolupament del conjunt d’actes, i ha agraït a totes les entitats la seua participació en el desenvolupament del programa festiu

Ahir es va celebrar a Peníscolala segona i últimagran desfilada de les esquadres mores i cristianes. Amb la majestuosa cercavila, la Ciutatala Mar va clausurar les seues Festes en honor a laMare de Déudel’Ermitana quecomençavenel passat dia 7.

Les esquadres i grups de ball de la Associació Cultural de Moros i Cristians, acompanyades per les bandes de música, colles de dolçainers i batucades, van aconseguir un any més impressionar a tots aquells que es van acostar a admirar els espectaculars vestits i a gaudir de les marxes mores i cristianes. La desfilada i eixida des de la ciutat antiga va recórrer els principals carrers del municipi fins a arribar a laplaça Constitució, on es va disparar el ram de focs artificials que va servir per a acomiadar les festes.

LaRegidoria de Festes ha fet un balanç positiu del desenvolupament del conjunt d’actes,i ha agraïta totes les entitats la seua participació en el desenvolupament del programa festiu.

“Han sigut més d’un centenar d’activitats que han funcionat amb normalitat, molt alta participació i sense incidents” ha manifestat Ramón Simó, l’edil responsable, que ha manifestat el seu pesar per no haver pogut celebrar l’esperada sardinada popular, en col·laboració amb la Confraria de Pescadors de Peníscola, a conseqüència de la pluja.

Simó ha destacat el treball i implicació dels serveis municipals, com Policia Local, per al desenvolupament de cadascun dels actes.

Ha volgut també destacar el compromís de la Cort d’Honor i les seues famílies, encapçalada per la Reina, Isabel Marqués, a qui ha agraït i reconegut la seua tasca de representació.

De la mateixa manera ha destacat el paper de laMantenidora, Meritxell Gellida, per la seua implicació en les diferents activitats programades.

L’alcalde, Andrés Martínez, per part seua, ha felicitat laRegidoria per l’esforç realitzat i a tots els col·lectius que fan les festes possibles, anunciant l’inici d’un expedient per a la declaració de les Festes d’Interés Turístic Internacional, “després de comprovar any rere any l’atractiu indiscutible que són les nostres festes per als nostres visitants, tractarem d’internacionalitzar-les ihofarem des del diaprimerdesprés de la seua finalització, des de ja” ha avançat.