La portavoz popular Mari Carmen de España

Les portaveus a l’Ajuntament d’Alacant del Partit Popular, Mari Carmen d’Espanya, i de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, han subscrit una Declaració Institucional conjunta per a ser debatuda en el ple ordinari de demà dijous en la qual expressen “el suport del consistori alacantí a tots els òrgans constitucionals” i exigeixen al president del Govern que “explique la vertadera naturalesa dels seus pactes amb populistes, independentistes i hereus d’ETA, que faça públic el document que ha signat amb ells per a ser elegit president i que trenque aquests pactes per ser contraris a lloa Constitució, la llei i l’interès general d’Espanya i els espanyols”.

En l’exposició de motius de la Declaració Institucional conjunta s’explica que “durant les sessions del debat d’investidura hem sigut testimonis d’una situació molt preocupant per a la nostra democràcia. El President del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, va consumar la seua humiliació a la democràcia espanyola aconseguint acords amb les forces nacionalistes que van en contra de la unitat del nostre país, així mateix, va ser incapaç de defensar al Cap d’Estat, a la nostra democràcia i a les víctimes de les blasfèmies d’un partit com EH – **Bildu que no condemna el terrorisme d’ETA”.

A més, també s’assenyala que la presidenta de la Cambra, Meritxell **Batet, “va ser incapaç d’aplicar l’article 103 del Reglament del Congrés dels Diputats, que l’obliga a cridar a l’ordre quan s’ataquen institucions de l’Estat. És intolerable que, en el si de la representació política d’Espanya, unes suposades representants de la Cambra diguen autoritari al Cap de l’Estat o diguen que li importa “un comí” la governabilitat del nostre país”.

La Declaració Institucional conjunta recalca que “en moments tan complicats per a Espanya, com el que actualment estem vivint, la figura del rei Felip VI és imprescindible. No en va, el Cap de l’Estat està reconegut com a figura constitucional, dins del precepte que contempla la Monarquia Parlamentària com la forma política del nostre Estat. En aquest preocupant moment, des dels poders polítics s’estan qüestionant pilars bàsics de la nostra democràcia com la Prefectura de l’Estat i el Poder Judicial, a més d’altres institucions garants de la transparència i el bon funcionament dels nostres processos electorals com la Junta Electoral Central”.

Les portaveus del PP i Ciutadans entenen que és necessari portar a la consideració del ple aquesta Declaració Institucional perquè “afectar directament l’interès general de tots els espanyols i de la nació espanyola, de la qual els alacantins i Alacant formen part indissoluble segons estableix sense cap gènere de dubtes l’article 2 de la nostra Constitució”. Així mateix es justifica la Declaració Institucional perquè és pública i notòria “la pretensió de nacionalistes i separatistes catalans, recolzats pels seus homòlegs bascos, de reivindicar la independència d’Espanya d’aqueixa utopia o artifici que denominen “**Països **Catalans”, i que abastaria no solament a Catalunya, sinó també a Balears i la Comunitat Valenciana. En aqueixa entelèquia no viatgen solos els separatistes catalans; viatgen en aquesta Comunitat de la mà de formacions que com Compromís tenen responsabilitats de govern i que així, obertament ho han reconegut, com a objectiu” . Finalment, es justifica aquesta VAIG DONAR perquè “si foren certes les afirmacions abocades pel Portaveu d’ERC, Sr. Rufián, el lloc aconseguit per l’avui President del Govern per a la seua investidura amb els independentistes catalans, inclouria la creació d’una taula bilateral entre iguals, Govern d’España – Generalitat, per a abordar la pretensió independentista, sense límits, sense restriccions en tota la seua extensió, la qual cosa inclouria aqueixos utòpics <**Països **Catalans>”.

Tant per a PP com per a Ciutadans, en aquest context, la Comunitat i Alacant “serien moneda de canvi, testimoni mut i sord, d’una negociació en la qual, sent part, no pinta res, però dels resultats de la qual seria directament afectada: els alacantins ni som moneda de canvi, ni aprenents de ningú”.

La Declaració Institucional conjunta planteja al ple instar al President del Govern a:

1.- Explicar la vertadera naturalesa dels seus pactes polítics amb populistes, independentistes i hereus d’ETA.

2.- Fer públic íntegrament el document subscrit amb aquests per a pactar la seua investidura com a President del Govern.

3.- Trencar els pactes subscrits, i l’acord de govern amb els seus socis per atemptar en els seus objectius contra la Constitució, l’Ordenament Jurídic i l’interès general d’Espanya i els espanyols.

4.- No realitzar concessions als grups independentistes ni a dur a terme la creació d’una “taula de negociació institucional entre els governs d’Espanya i Catalunya”.

5.- Complir la seua promesa de recuperació del delicte de referèndum il·legal.

A més es demana que el Ple de l’Ajuntament d’Alacant inste al Govern d’Espanya a Mostrar el seu suport i respecte a l’ordenament jurídic espanyol i a tots els òrgans constitucionals inclosos en la Prefectura de l’Estat i s’emplaça al grup parlamentari EH- **Bildu perquè el seu portaveu es retracte de les paraules que, contra la Corona i la nostra democràcia va proferir en el Ple d’investidura del passat dia 5 de gener de 2020.