La tercera jornada del programa va incidir novament en les claus per l’especialització intel·ligent dels territoris

La Red de Instituos Tecnológicos de la Comunitat Valenciana (REDIT) arribà a La Safor dimarts dia 5 d’octubre en la seua tercera parada del viatge que està fent per tots els territoris de la Comunitat. Amb l’objectiu d’oferir les claus per a l’especialització intel·ligent, i sota l’auspici de la Direcció General d’Innovació, l’alcalde de Gandia, José Manuel PrietoGonzalo Belenguer, director General de REDIT; i Jordi Juan, Secretari Autonòmic d’Innovació i Transformació Digital; acompanyats del vicepresident de FAES, Ramón Soler van presentar esta campanya que va engegar-se a Alzira i ja ha passat també per Sagunt.

A l’acte participaren diversos empresaris, membres de col·lectius del teixit industrial i comercial de la comarca que exposaren el seu punt de vista i plantejaren les seues propostes per asolir un futur més sostenible i rendible, mitjançant la innovació.

“Nosaltres anem a fer els deures per a que en esta etapa de reconstrucció, després una pandèmia, la generació d’oportunitats és la variable més important amb la que anem a treballar ciutats com Gandia, acompanyada de políticas d’innovació de tots els vessants, tant des de les polítiques publiques que puguem aplicar com també des de la iniciativa privada”, indicava José Manuel Prieto, alcalde de Gandia.

Per la seua part, el secretari autonòmic d’Innovació, Jordi Juan va incidir en el mandat que el govern de la Generalitat va trasladar a la seua Àrea d’impulsar un canvi en el model productiu. “Es tracta d’un canvi enfocat en la intel·ligència, en el coneixement i en la innovació i, com no, en la sostenibilitat -explicava Juan–, i emmarcat en este mandat, que també és un mandat de la Unió Europea per poder accedir als fons Feder, estem en la revisió d’esta estratègia d’especialització intel·ligent i el que nosaltres volem és apropar esta estrategia al territorio”.

“És l’únic camí possible per al futur del nostre sector empresarial -va recordar el president de REDIT, Gonzalo Belenguer-, i el podem recórrer gràcies al suport de la Direcció General d’Innovació i de la Secretaria Autonòmica d’Innovació. Pretén acostar l’aposta per la innovació als territoris de la Comunitat Valenciana, emmarcat dins de l’estratègia d’especialització intel·ligent per al programa 21-27”.

Finalment, i abans d’un intens debat en el qual van intervenir un a un tots els participants, Ramón Soler, es va encarregar de valorar el treball que des de la Federació d’Associacions de La Safor s’està fent en matèria d’innovació. “Una de les parts de la innovació més importants és detectar quines són les necessitats reals de cada empresa sense oblidar que les empreses estan innovant de forma permanent, una empresa que no innova, mor”, va concloure el vicepresident de FAES.

REDIT

Esta associació privada sense ànim de lucre està representada en onze centres tecnològics de la regió.

El seu objectiu és posar en valor el model valencià de centre tecnològic, un sistema de suport a la innovació empresarial adoptat a la realitat del teixit industrial format, en la seua gran majoria, per pimes i micropimes, molt disgregades geogràficament i amb una gran diversificació sectorial. La Xarxa compta amb 1.800 investigadors de l’àmbit cientificotècnic i unes infraestructures de 100.000 metres quadrats.