Un fòrum que torna del 24 al 26 de novembre en una edició virtual interactiva retransmesa en directe des de l’edifici Vés-los e Vents de la Marina Real de València.

Sota el títol Retail en [r] evolució i amb una perspectiva eminentment pràctica, aquesta edició cerca abordar, a curt termini, el procés de digitalització al qual està abocat el sector del xicotet comerç i l’artesania. Per a això, durant tres dies analitzarà la conjuntura social i econòmica post pandèmia del xicotet comerç i l’artesania, els hàbits revisats del nou consumidor, els nous perfils professionals i capacitats que requereix el sector del retail, la ciberseguretat com a element clau perquè les botigues es desemboliquen en l’entorn digital o els aprenentatges de xicotetes cadenes de distribució comercial en la seua transformació digital. Tot això, de la mà d’experts que analitzaran cadascun d’aquests processos que està experimentant el sector del retail en els últims anys.


El xicotet comerç ha d’adaptar-se a la ‘revolució’ digital que sacseja al retail
PATECO
, l’Oficina de Comerç i Territori del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, ha configurat el programa de continguts de RETAIL future per a respondre a les necessitats del retail i l’artesania, ja que és imprescindible que experimenten una transformació profunda en tots els àmbits per a abordar el futur i aconseguir que les botigues físiques i on line siguen espais competitius i rendibles.


Amb aquest objectiu RETAIL future planteja un programa de tres dies de presentacions, taules de debat i casos d’experiències de comerços, amb prop de 20 ponents en un format digital, prèvia inscripció gratuïta i que permetrà seguir les sessions en línia des de qualsevol lloc, a més de participar i interactuar, llançant dubtes i consultes a un xat que respondrà als usuaris connectats.


Per què registrar-se en RETAIL future 2021?
Com en cada edició, el programa de RETAIL future d’enguany s’ha concebut per a aportar valor al retail i l’artesania, a partir d’una sèrie de ponències i taules redones que tracten els temes més importants per al sector a cada moment, perquè comerciants i artesans tinguen eines i recursos que els ajuden a abordar la transformació dels seus negocis en aquesta [r] evolució amb garanties.


Quins aspectes econòmics ha de tenir en compte el comerciant o artesà?
RETAIL future aportarà les claus per a seguir el deixant de la recuperació econòmica dels pròxims mesos, presentant les principals tendències a les quals cal parar atenció: el sector ha canviat, continuarà canviant i és important que les botigues sàpien què han de fer per a continuar sent el cor de pobles i ciutats. En aquest fòrum, també es parlarà dels nous consumidors, de les persones més joves, que s’incorporen al mercat, de com els han afectat aquests mesos i com adaptar-se a ells. I se centrarà també en la tecnologia i les noves plataformes digitals que estan triomfant en la Xarxa. Els negocis més analògics veuen la tecnologia, a vegades, com una amenaça i des de RETAIL future es pretén canviar aquesta visió i que es convertisca en una aliada.
Aquest fòrum abordarà la comunicació amb el client digital, el disseny i la ciberseguretat com a eines de progrés per al retail i l’artesania.


Un altre element clau per a comerciants i artesans són els venedors i venedores. Els canvis en el sector han provocat també canvis en els nous perfils demandats i no es pot perdre de vista que són la cara visible dels negocis i, per tant, són determinants per a aconseguir l’èxit.


El repte del retail en els pròxims mesos
RETAIL future 2021
oferirà coneixements, exemples de casos reals que servisquen d’inspiració, experiències i tendències per al futur. Tot allò que un xicotet comerç o un negoci d’artesania no s’hauria de perdre.


RETAIL future s’emmarca en el Pla d’Impuls a la transformació digital del comerç i l’artesania de la Comunitat Valenciana 2021-2023 i és una iniciativa de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana, l’Oficina Comerç i Territori – PATECO del Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana i SIF – Saló Internacional de la Franquícia. Així mateix, compta amb la col·laboració de Centre d’Artesania Comunitat Valenciana, CONFECOMERÇ, Unió Gremial, La Marina de València, Distrito Digital Comunitat Valenciana i World Design Capital València 2022.